Reinterpretati clatitele si prezentati-le sub forma de samosas dulci, insotite de mere + caramel ;-) Simtiti-va liberi sa modificati toppingurile pentru a oferi samosas cu arome diferite!
Clatitele : Intr-un castron amestecati faina si sarea. Formati un loc si adaugati ouale. Amestecati, apoi se adaugati extractul de vanilie si uleiul. Daca amestecul este prea gros, nu ezitați sa adaugati lapte. Adaugati laptele putin cate putin, amestecand continuu. Dupa ce se utilizeaza tot laptele, se acopera vasul si se lasa deoparte timp de o ora.
Incalziti o tigaie si aplicati putin ulei folosind servetel de hartie. Se toarna un polonic de aluat si coace timp de 1 minut, apoi se rastoarna pe cealalta parte. Se coace timp de 1 minut si se ia de pe foc. Continuati sa coaceti clatite pana cand nu mai exista aluat.
Merele: Decojiti merele si taiati-le in bucati mari.
Intr-o tigaie adaugati mere, zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Caliti pana cand merele incep sa devina maronii. Lasati deoparte la racit.
Taiati clatite in jumatate. Luati o jumatate de clatita si impaturiti-o ridicand marginea rotunjita spre partea taiata.
Aranjati cateva mere la capatul unei caltite.
Pliati sub forma de triunghi pentru a forma o samoussa (vizionati videoclipul pentru mai multe detalii). Turnati putin caramel peste clatita.