Procedam in urmatorul fel: batem cu telul oul,zaharul ,sarea...
adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia punem faina,cate putin,amestecam bine pentru a nu ramane cocoloase...apoi acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ne ocupam de mere..
Curatam merele de coaja si cotori...stiti voi ! eu le-am pus in storcatorul de fructe,am scos si suc si a rezultat o pasta fina de mere la foc mediu calim merele,a rezultat cam 700g pasta,cu 300g zahar si 2 lingurite de scortisoara,trebuie sa fie dulci deoarece aluatul este mai mult sarat decat dulce,amestecam mereu sa nu se prinda de fundul vasului,pana obtinem o pasta asemanatoare cu un gem,va deveni sticloasa la culoare
Deja clatitele sunt dospite,sunt asemanatoare cu o spuma consistenta...incepem sa coacem la fel ca si la clatite incingem tigaia,picuram putin ulei,cam o lingurita,turnam 2 polonice de marime medie cu aluat intindem cu ajutorul polonicului (asa facea mama...asa fac si eu...) sau cu o spatula ,pe toata circumferinta tigaii,focul trebuie sa fie mediu,pentru a putea sa se coaca aluatul mai picuram cativa stropi de ulei si.... intoarcem
Punem doua linguri de umplutura ,pe jumatate si pliem clatita in doua,verificam partea de jos daca este coapta si...gata! eu am facut cateva si cu cascaval...foarte bune si asa...
Asezam pe platou,pudram cu zahar vanilat,aceste clatite sunt destul de consistente,se pot servi ca fel 2,dupa o supa de fasole ,varza sau cartofi cu ciolan afumat sau orice ciorba sau supa cu carne... Delicios...
Comentarii:
Bune am facut si eu
Chiar inainte sa citesc am pregatit clatitele,doar ca am pus praf de copt in loc de drojdie,exact ca la clatitele clasice,am sa incerc si cu drojdie!