Clatite cu mere rase

Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Se curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar si o lingura de rom. Se lasa la macerat o ora, dupa care se pregateste aluatul pentru clatite.
- Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele.
- Cand amestecul devine omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece.
- Aluatul se lasa la rece timp de o ora, se parfumeaza cu jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa, apoi se fac clatitele in tigaia destinata acestora.
- Aluatul se amesteca apoi cu merele date prin razatoare.
- Din acest aluat se fac clatite care se servesc presarate cu zahar si rulate sau impaturite in forme geometrice.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 537Kcal
- Carbo: 97.9g
- Grăsimi: 5.2g
- Grăsimi sat.: 2.3g
- Proteine: 19.9g
- Fibre: 6.8g
- Zahăr: 30g
- ProPoints: 14
- SmartPoints: 19
Informații nutriționale pentru 1 porție (457g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: