Se curata merele de coaja si de seminte, se dau pe razatoare, se pun intr-o farfurie adanca cu doua linguri de zahar si o lingura de rom. Se lasa la macerat o ora, dupa care se pregateste aluatul pentru clatite.
Se spala oul, se sterge cu o carpa curata si se sparge intr-un vas adanc. Se pun peste ou doua linguri de faina, se amesteca si se subtiaza cu lapte dulce. Se continua operatia pana cand se termina faina si laptele.
Cand amestecul devine omogen, se adauga un praf de sare si doua linguri de apa rece.
Aluatul se lasa la rece timp de o ora, se parfumeaza cu jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa, apoi se fac clatitele in tigaia destinata acestora.
Aluatul se amesteca apoi cu merele date prin razatoare.
Din acest aluat se fac clatite care se servesc presarate cu zahar si rulate sau impaturite in forme geometrice.
Comentarii:
DA AM GATIT .este super buna!