Clatite in sos de ciocolata
Ingrediente
8
Pentru clatite:
Pentru sos:
Pentru umplutura:
Rețete inrudite
-
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
-
Clatite marmorate
-
Clătite cu banane fără adaos de zahăr, perfecte pentru micul dejun!
-
Clatite samosas
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Laptele se fierbe si se infuzeaza zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, batem ouale si mierea pana se dizolva si adaugam jumatate din cantitatea de lapte, urmata de faina, in ploaie, amestecand continuu cu telul.
- Alternam laptele si faina, apoi apa minerala, pana cand obtinem compozitia potrivita. Aluatul trebuie sa fie subtire astfel incat clatitele sa se coaca bine; daca vi se pare totusi prea subtire, mai adaugati faina, apoi coaceti clatitele, pe rand.
- Pentru umplutura, decojim merele si le curatam de samburi, dupa care le dam pe razatoare. Le calim impreuna cu scortisoara si mierea , amestecand continuu pana se rumenesc putin.
- Umplem clatitele cu cate o lingura de mere si le impachetam in triunghi.
- Punem ciocolata cubulete impreuna cu frisca pe baie de aburi, iar cand s-a topit ciocolata, omogenizam, amestecam cu nessul dizolvat in apa si cu cacaua.
- Sosul astfel obtinut poate fi folosit si ca umplutura pentru clatite care apoi se vor pudra cu zahar si cacao sau nuca de cocos, sau poate fi folosit ca o glazura.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: