Laptele se fierbe si se infuzeaza zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, batem ouale si mierea pana se dizolva si adaugam jumatate din cantitatea de lapte, urmata de faina, in ploaie, amestecand continuu cu telul.
Alternam laptele si faina, apoi apa minerala, pana cand obtinem compozitia potrivita. Aluatul trebuie sa fie subtire astfel incat clatitele sa se coaca bine; daca vi se pare totusi prea subtire, mai adaugati faina, apoi coaceti clatitele, pe rand.
Pentru umplutura, decojim merele si le curatam de samburi, dupa care le dam pe razatoare. Le calim impreuna cu scortisoara si mierea , amestecand continuu pana se rumenesc putin.
Umplem clatitele cu cate o lingura de mere si le impachetam in triunghi.
Punem ciocolata cubulete impreuna cu frisca pe baie de aburi, iar cand s-a topit ciocolata, omogenizam, amestecam cu nessul dizolvat in apa si cu cacaua.
Sosul astfel obtinut poate fi folosit si ca umplutura pentru clatite care apoi se vor pudra cu zahar si cacao sau nuca de cocos, sau poate fi folosit ca o glazura.
Comentarii:
Excelent!!!
Nu am incercat inca dar arata fb si asi vrea sa incerc