Clatite in sos de ciocolata

Desert
8 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Pentru clatite:

Pentru sos:

Pentru umplutura:

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Laptele se fierbe si se infuzeaza zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, batem ouale si mierea pana se dizolva si adaugam jumatate din cantitatea de lapte, urmata de faina, in ploaie, amestecand continuu cu telul.
  • Alternam laptele si faina, apoi apa minerala, pana cand obtinem compozitia potrivita. Aluatul trebuie sa fie subtire astfel incat clatitele sa se coaca bine; daca vi se pare totusi prea subtire, mai adaugati faina, apoi coaceti clatitele, pe rand.
  • Pentru umplutura, decojim merele si le curatam de samburi, dupa care le dam pe razatoare. Le calim impreuna cu scortisoara si mierea , amestecand continuu pana se rumenesc putin.
  • Umplem clatitele cu cate o lingura de mere si le impachetam in triunghi.
  • Punem ciocolata cubulete impreuna cu frisca pe baie de aburi, iar cand s-a topit ciocolata, omogenizam, amestecam cu nessul dizolvat in apa si cu cacaua.
  • Sosul astfel obtinut poate fi folosit si ca umplutura pentru clatite care apoi se vor pudra cu zahar si cacao sau nuca de cocos, sau poate fi folosit ca o glazura.
georgiana izabelaGeorgiana izabela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Nu am incercat inca dar arata fb si asi vrea sa incerc

abuz