Clătite trase în sos de portocale

Un desert simplu, uşor dar foarte gustos. Clătitele sunt o variantă ideală de a pregăti ceva rapid, dulce şi delicios. Cele cu sirop de portocale sunt cu adevărat delicioase şi pot fi cu uşurinţă alegerea pentru a încheia o masă mai specială.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare5 min
Gătire10 min
- Punem făina înt-un bol şi facem o gaură în mijlocul ei unde adăugăm ouăle. Amestecăm cu o lingură de lemn până când oul şi gălbenuşul încorporează toată făină.
- Treptat adăugăm laptele mixând foarte bine. Când compoziţia este omogenă o punem la rece pentru cel puţin 30 de minute.
- Încingem o tigaie teflonată şi punem un cubuleţ de unt. Când untul este topit luăm un prosop absorbant şi ungem tigaia. Clătitele le coacem pentru 1-2 minute la foc mediu.
- Într-o tigaie potrivită punem untul să se topească. Când începe să se topească adăugăm zahărul şi lăsăm să se formeze un caramel, atenţie însă la temperatură pentru a nu arde zahărul.
- Se adaugă sucul de portocale şi se amestecă energic – ATENŢIE compoziţia va stropi la început.
Când sosul capătă consistenţă se pune o clătită în tigaie şi cu ajutorul unui cleşte de bucătărie se împătura clătita în patru. Apoi se scoate pe o farfurie şi se continuă la fel cu toate clătitele. - Se servesc calde cu zahăr pudră sau alături de o cupă de îngheţată.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
02/12/2012
Doar o bomba calorica - glucide sub diferite forme\|
Nimic hranitor sanatos, reteta contine doar aluat imbibat in zahar rafinat si fructoza !