Daca si dvs. vi se pare ca deserturile au prea mult zahar, atunci reteta noastra de chec de banane si 0 zahar adaugat, ar trebui sa va incante!
Sfatul nostru? Banane extra coapte, desigur! Nu numai ca aceasta reteta va fi fara zahar, dar este si anti-deseuri ;-) Pai da, doar nu credeati ca vom arunca bananele patate?
Ca bonus, aceasta reteta este fara gluten si vegana!
Urmariti cu atentie explicatiile noastre scrise + fotografii le de mai jos ↓ ↓
Preincalziti cuptorul la 180° C. Pe o farfurie, taiati bananele in bucati si paseaza-le cu o furculita.
Rastunati amestecul intr-un castron apoi adaugati laptele vegetal, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, uleiul de masline si otetul de mere, apoi amestecati. (Prin adaugarea otetului de mere, veti activa bicarbonatul care va forma o spuma :-))
Putin cate putin, adaugati făina de orez, apoi amestecati.
Varsati compozitia intr-o forma de chec.
Optional: taiati jumatate de banana in felii, apoi asezați feliile deasupra.
Coaceti la 180° C timp de 45 de minute
Verificati coacerea introducand varful un cutit. Daca varful iese curat, este gata!
Adaugarea de condimente: puteti adauga o lingurita de scortisoară sau nucsoara la preparatul dvs. Alte ingrediente: chipsuri de ciocolata sau afine pot fi adăugate la aluatul dvs. pentru a-l face si mai delicios :-)