Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
1 h 30 m

Transformați-vă bucătăria într-un colț de Japonia cu această rețetă de vinete pane cu pesmet panko stil katsu curry vegetarian! Imaginați-vă textura crocantă a curry-ului katsu tradițional, dar fără carne. Această versiune pe bază de vinete nu este doar delicioasă, ci și super ușor de preparat. Cu pesmet panko pentru un pane ușor și crocant, acest fel de mâncare este o alternativă perfectă pentru vegetarieni. Fie că ești un fan al bucătăriei japoneze sau doar iubești preparatele cu vinetele, aceasta este rețeta pentru tine! :-)


Ingrediente

2

Vinete prăjite:

Orez pentru sushi (acompaniament):

Curry (acompaniament):

Toppinguri / decorațiuni (opțional):


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare10 min
Gătire40 min

Observații

Ce este pesmetul panko?
Acesta este pesmet japonez. Îl puteți găsi în magazinele alimentare asiatice sau în unele supermarketuri la secțiunea "produse mondiale". Îl puteți înlocui cu pesmet tradițional sau puteți face rețeta noastră ușoară de aici: pesmet panko.

Ce este curry roux japonez?
Curry-ul japonez este vândut în supermarketuri sub formă de roux pentru a fi diluat. Același roux ca pentru un sos bechamel! Este mult mai practic să îl cumpărați sub formă de pachet decât să îl preparați singuri, deoarece conține multe condimente. Noi am diluat 30 g în 200 ml de apă, dar puteți adăuga mai mult sau mai puțin în funcție de textura sosului dorit.
Curry roux japonez se găsește în magazinele alimentare asiatice sau în unele supermarketuri, la secțiunea "produse mondiale", adesea sub marca "Golden Curry S&B", în mai multe variante: nepicant, ușor picant și picant.

Vreau să prepar vinetele pane în avans, cum o fac?
Puteți să le pregătiți în avans și chiar să pregătiți mai multe!

Depozitare în frigider:
Puneți vinetele pane răcite într-un recipient etanș și păstrați-le timp de până la 5 zile.

Depozitare la congelator:
Puneți vinetele pane răcite într-o pungă pentru congelator și păstrați-le timp de până la 1 lună.

Încălzire la cuptor:
Se așază pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și se reîncălzesc timp de 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Dacă tocmai le-ați scost din congelator, decongelați în prealabil sau ajustați timpul.

Reîncălzire în tigaie:
Se reîncălzește într-o tigaie la foc mediu timp de 4 minute pe fiecare parte, fără a adăuga grăsime. Dezghețați în prealabil dacă le-ati scos din congelator sau ajustați timpul de gătire.

Reîncălziți în Air Fryer:
Tapetați tava cu hârtie rezistentă la grăsimi (opțional) și așezați deasupra vinetele pane. Reîncălziți timp de 8 minute la 180°C în modul Air Fry.


Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+