Vinete pane(specific arab)

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 25 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire25 min
  • Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un "buzunar",adica se taie pe mijloc,cam pina la mijlocul feliei(vezi poza nr.2) Apoi,se pune putina sare pe feliile de vinata;se presara,putina sare si-n "buzunare".
  • Se pun intr-un castron,se lasa cam 20-25 minute. Apoi se spala;se spala si-n "buzunare".Se usuca cu un prosop de bucatarie,curat,dupa care se umplu "buzunarele" cu umplutura,facuta asa:ardeii se coc,se curata,se taie patratele de cam 0,5/0,5 cm;apoi, se amesteca cu usturoiul zdrobit si cascavalul ras;se mesteca bine;se potriveste de sare si piper.
  • Feliile de vinata,umplute,se dau prin faina,ou, pesmet.Dupa aceea se prajesc;dupa ce le prajim,le punem pe servetele absorbante.Se servesc calde,cu garnituri,salate,muraturi. In poza nr.1,am uitat sa pun cascaval.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: