Luam 3 vinete, le spalam si le taiem pe jumatate, in lung. Cu o lingura se scobeste miezul lor si se pune deoparte intr-un castron. Se iau vreo 3-4 cepe, potrivite ca marime, se curata si se toaca marunt. Se pune ceapa la calit in 2 linguri ulei si cand ceapa devine usor translucida se adauga si miezul de la vinete, tocat marunt.
Dupa cateva minute se adauga vreo 3 rosii taiate cubulete si 3 catei de usturoi maruntiti. Se lasa toata compozitia pe foc pana se moaie vientele si rosile. Dupa ce se opreste focul, se adauga in cartita 1 legatura de marar tocata marunt, 2 oua batute in prealabil si branza (de vaci, capra, oaie – fiecare ce are prin frigider) cam 300 de grame.
Se amesteca totul, se mai adauga sare daca branza nu este sarata foarte tare, se pune si un praf de piper si compozitia pentru umplutura este gata. Se umplu jumatatile de vanata cu compozitia despre care am povestit mai sus si pe deasupra se rade niste cascaval pentru ca vinetele sa se gratineze frumos.
In tava cu vinete se toarna si 1-2 cani cu apa pentru ca vientele sa nu se arda si sa se prinda urat de tava. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se baga tava cu vinete la cuptor pentru 40 de minute. Minunatiile astea de vinete se servesc calde si pe langa ele merge si o cana de sana sau de ayran.