Petitchef

Vinete umplute la cuptor

O mancare fara carne dar satioasa si gustoasa.

Felul principal
6 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Luam 3 vinete, le spalam si le taiem pe jumatate, in lung. Cu o lingura se scobeste miezul lor si se pune deoparte intr-un castron. Se iau vreo 3-4 cepe, potrivite ca marime, se curata si se toaca marunt. Se pune ceapa la calit in 2 linguri ulei si cand ceapa devine usor translucida se adauga si miezul de la vinete, tocat marunt.
  • Dupa cateva minute se adauga vreo 3 rosii taiate cubulete si 3 catei de usturoi maruntiti. Se lasa toata compozitia pe foc pana se moaie vientele si rosile. Dupa ce se opreste focul, se adauga in cartita 1 legatura de marar tocata marunt, 2 oua batute in prealabil si branza (de vaci, capra, oaie – fiecare ce are prin frigider) cam 300 de grame.
  • Se amesteca totul, se mai adauga sare daca branza nu este sarata foarte tare, se pune si un praf de piper si compozitia pentru umplutura este gata. Se umplu jumatatile de vanata cu compozitia despre care am povestit mai sus si pe deasupra se rade niste cascaval pentru ca vinetele sa se gratineze frumos.
  • In tava cu vinete se toarna si 1-2 cani cu apa pentru ca vientele sa nu se arda si sa se prinda urat de tava. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se baga tava cu vinete la cuptor pentru 40 de minute. Minunatiile astea de vinete se servesc calde si pe langa ele merge si o cana de sana sau de ayran.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează