Se taie vanata vinetele in doua pe lungime ,apoi pe partea opusa taieturii se mai taie putin coaja,cat sa stea drept,cand e asezata in tava cu fata in sus.grosimea sa fie cam de 3-4 cm.apoi se cresteaza transversal,cam pana la jumatate,se presara cu sare si se lasa la scurs cam o jumatate de ora.
Se prajesc vinetele pe ambele parti,in putin ulei,ca la musacaua de vinete.Operatia asta poate fi facuta si la cuptor,asezate in tava si stropite cu ulei de masline.A ales prima varianta pentru ca mi se pare ca sunt mai bune vinetele asa.Apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se ung cu un amestecat facut din usturoiul zdrobit si frecat cu uleiul de masline,sare si otetul balsamic,la care adaugam ierburile de Provence.
In fiecare crestatura se pune o felie de rosie si o felie de mozzarella.A alternat mozzarella cu cascaval.Adica intr- crestatura rosie cu mozzarella in urmatoarea,rosie cu cascaval.Data viitoare a sa incerc cu mozzarella si gorgonzola.
Se pun in cuptor la 200 aproximativ 30 de minute,sau pana branza se topeste frumos si se aureste putin.
Comentarii:
Bun , rau :))
Ff bun
De-a dreptul caraghios
Super tare