Petitchef

Vinete impanate cu branza si rosii

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se taie vanata vinetele in doua pe lungime ,apoi pe partea opusa taieturii se mai taie putin coaja,cat sa stea drept,cand e asezata in tava cu fata in sus.grosimea sa fie cam de 3-4 cm.apoi se cresteaza transversal,cam pana la jumatate,se presara cu sare si se lasa la scurs cam o jumatate de ora.
  • Se prajesc vinetele pe ambele parti,in putin ulei,ca la musacaua de vinete.Operatia asta poate fi facuta si la cuptor,asezate in tava si stropite cu ulei de masline.A ales prima varianta pentru ca mi se pare ca sunt mai bune vinetele asa.Apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se ung cu un amestecat facut din usturoiul zdrobit si frecat cu uleiul de masline,sare si otetul balsamic,la care adaugam ierburile de Provence.
  • In fiecare crestatura se pune o felie de rosie si o felie de mozzarella.A alternat mozzarella cu cascaval.Adica intr- crestatura rosie cu mozzarella in urmatoarea,rosie cu cascaval.Data viitoare a sa incerc cu mozzarella si gorgonzola.
  • Se pun in cuptor la 200 aproximativ 30 de minute,sau pana branza se topeste frumos si se aureste putin.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Vinete impanate cu branza si rosii
Vinete impanate cu branza si rosii - poza 2
Vinete impanate cu branza si rosii - poza 3
Vinete impanate cu branza si rosii - poza 4
Vinete impanate cu branza si rosii - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

09/07/2013

Bun , rau :))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2015

Ff bun

(0) (0) Abuz
27/07/2015

De-a dreptul caraghios

(0) (0) Abuz
02/08/2012

Super tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează