Intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul.
Curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit.
Bineinteles ca vinetele vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.
Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan.
Dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse, mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte.
Dzolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete, mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
Comentarii (11):
Credeam ca folosesti vinete chinezesti, dar vad ca tot din cele romanesti gatesti!
Mincare buna si mai ales gustoasa. Pofta buna
Sunt excelente,puțin grase
Hmmmmmmmmmmmm bunn
Delicioase
Buuun!!!
Super si usor de facut
Foarte bune
Super
Good!