Vinete chinezesti in sos picant
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire5 min
- Intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul.
Curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit.
Bineinteles ca vinetele vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.
Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan.
Dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse, mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte.
Dzolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete, mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
Sunt foarte bune si gustoase,usor picante.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Credeam ca folosesti vinete chinezesti, dar vad ca tot din cele romanesti gatesti!
anonymous
Mincare buna si mai ales gustoasa. Pofta buna

alexandrescu_j2013
Sunt excelente,puțin grase
anonymous
Hmmmmmmmmmmmm bunn
anonymous
Delicioase
anonymous
Buuun!!!
anonymous
Super si usor de facut
anonymous
Foarte bune
anonymous
Super
anonymous
Good!
Punctează această reţetă