Vinete cu sos de busuioc si usturoi

Felul principal
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
  • Ncingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
  • Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
  • Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.

Punctează această reţetă

MMona P

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Este foarte buna!

abuz

anonymous

Buna

abuz

elena27

Foarte buna , !

abuz