Petitchef

VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
  • Ncingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
  • Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
  • Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI - poza 2
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI - poza 3
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI - poza 4
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

29/10/2015

Este foarte buna!

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Buna

(0) (0) Abuz
elena27, 12/03/2010

Foarte buna , !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tartinade de rosii uscate si busuioc
Tartinade de rosii uscate si busuioc
4 porții
5 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează