Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
Ncingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.
Comentarii:
Este foarte buna!
Buna
Foarte buna , !