Petitchef

Vinete prajite cu sos de susan

Aperitiv
4 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se lasa sa se rumeneasca.
    Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.
  • Se spala si se curata vinetele. Se taie felii longitudinale.
    Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc succesiv feliile de vinete; impreuna cu ele se prajesc si cateva felii de usturoi.
  • Cuptorul se incinge la 200 grade C.
    Feliile de vinete prajite se aseaza pe o tava unsa si se sareaza.Se coc la cuptor circa 10 minute; se presara peste ele putin susan (optional).
  • Se amesteca smantana cu iaurtul, 2-3 catei de usturoi (tocati cu presa speciala) si doua treimi din cantitatea de susan. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gustsi-un pic de lamaie pus
    Sosul se aseaza in boluri mici si se presara deasupra restul de susan.


Poze

Vinete prajite cu sos de susan
Vinete prajite cu sos de susan - poza 2
Vinete prajite cu sos de susan - poza 3
Vinete prajite cu sos de susan - poza 4
Vinete prajite cu sos de susan - poza 5

Întrebări:




Comentarii (12):

08/10/2018

Foarte bună. Vinetele trebuie tăiate un pic mai groase si lăsate să se scurgă.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2018

Excelenta reteta!

(0) (0) Abuz
terezito, 29/07/2018

Are dreptate Lixandra

(0) (0) Abuz
Danut, 29/07/2018

Nu pot da si a 5-a stea pana nu gatesc aceasta reteta,si asta doar pentru ca vinetele sunt amare daca nu le sarezi inainte si le mai lasi un timp

(1) (0) Abuz
Lixandra, 29/07/2018

Vinetele absorb foarte mult ulei daca sunt prajite , eu as recomanda doar puse putin pe gratar iar apoi folosite dupa preferinta . Asa procedez si cu dovleceii mai ales la musaka cu legume combinate .

(4) (0) Abuz
04/08/2015

Super gustos!!!!

(0) (0) Abuz
02/08/2015

O sa incerc aceasta reteta pare sa fie excelenta.

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Arata super!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/07/2013

Poti incerca langa si niste cartofi fierti taiati in doua sau patru daca sunt prea mari.

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Nu am mai mankat asa cv dar e super :X

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
Tartine cu rucola, piersici prăjite si burrata
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează