Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se lasa sa se rumeneasca. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.
Se spala si se curata vinetele. Se taie felii longitudinale. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc succesiv feliile de vinete; impreuna cu ele se prajesc si cateva felii de usturoi.
Cuptorul se incinge la 200 grade C. Feliile de vinete prajite se aseaza pe o tava unsa si se sareaza.Se coc la cuptor circa 10 minute; se presara peste ele putin susan (optional).
Se amesteca smantana cu iaurtul, 2-3 catei de usturoi (tocati cu presa speciala) si doua treimi din cantitatea de susan. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gustsi-un pic de lamaie pus Sosul se aseaza in boluri mici si se presara deasupra restul de susan.
Vinetele absorb foarte mult ulei daca sunt prajite , eu as recomanda doar puse putin pe gratar iar apoi folosite dupa preferinta . Asa procedez si cu dovleceii mai ales la musaka cu legume combinate .
Comentarii (12):
Foarte bună. Vinetele trebuie tăiate un pic mai groase si lăsate să se scurgă.
Excelenta reteta!
Are dreptate Lixandra
Nu pot da si a 5-a stea pana nu gatesc aceasta reteta,si asta doar pentru ca vinetele sunt amare daca nu le sarezi inainte si le mai lasi un timp
Vinetele absorb foarte mult ulei daca sunt prajite , eu as recomanda doar puse putin pe gratar iar apoi folosite dupa preferinta . Asa procedez si cu dovleceii mai ales la musaka cu legume combinate .
Super gustos!!!!
O sa incerc aceasta reteta pare sa fie excelenta.
Arata super!!!!!!!!!!!!!!!
Poti incerca langa si niste cartofi fierti taiati in doua sau patru daca sunt prea mari.
Nu am mai mankat asa cv dar e super :X