Vinete prajite cu sos de susan

Aperitiv
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare30 min
Gătire10 min
  • Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se lasa sa se rumeneasca.
    Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca.
  • Se spala si se curata vinetele. Se taie felii longitudinale.
    Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc succesiv feliile de vinete; impreuna cu ele se prajesc si cateva felii de usturoi.
  • Cuptorul se incinge la 200 grade C.
    Feliile de vinete prajite se aseaza pe o tava unsa si se sareaza.Se coc la cuptor circa 10 minute; se presara peste ele putin susan (optional).
  • Se amesteca smantana cu iaurtul, 2-3 catei de usturoi (tocati cu presa speciala) si doua treimi din cantitatea de susan. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gustsi-un pic de lamaie pus
    Sosul se aseaza in boluri mici si se presara deasupra restul de susan.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foarte bună. Vinetele trebuie tăiate un pic mai groase si lăsate să se scurgă.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta reteta!

abuz

terezito

Are dreptate Lixandra

abuz

Danut

Nu pot da si a 5-a stea pana nu gatesc aceasta reteta,si asta doar pentru ca vinetele sunt amare daca nu le sarezi inainte si le mai lasi un timp

abuz

Lixandra

Vinetele absorb foarte mult ulei daca sunt prajite , eu as recomanda doar puse putin pe gratar iar apoi folosite dupa preferinta . Asa procedez si cu dovleceii mai ales la musaka cu legume combinate .

abuz

anonymous

Super gustos!!!!

abuz

anonymous

O sa incerc aceasta reteta pare sa fie excelenta.

abuz

anonymous

Arata super!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Poti incerca langa si niste cartofi fierti taiati in doua sau patru daca sunt prea mari.

abuz

anonymous

Nu am mai mankat asa cv dar e super :X

abuz
  • pagina 1 / 2