Ce se ascunde in aceasta tarta italiana? Pentru a afla, va lasam sa urmati pasii retetei noastre explicate nu numai in fotografii, ci si in video ;-)
Sa stiti ca aceasta tarta este o reteta vegetariana care poate fi savurata si calda si rece :-)
Amestecati ricotta cu 20 gr de parmezan, 1 ou, nucsoara, sare si piper. Infoliati vasul si dati la frigider.
Gatiti spanacul proaspat intr-o oala cu apa clocotita si sarata, timp de 3 minute. Scurgeti bine.
Caliti salota si usturoiul tocat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga spanacul si se gateste 5 minute la foc mic, amestecand continuu.
Dupa gatire, tocati spanacul si amestecati-l cu 60 gr de parmezan, sare, piper si 1 ou. Desfaceti aluatul de patiserie si puneti o foiaie intr-o forma unsa cu unt.Puneti amestecul de spanac.
Adaugati compozitia de ricotta deasupra, apoi formati 4 gauri folosind o lingura.
Adaugati galbenusurile in gauri. Indoiti marginile aluatului spre centru. Aplicati albus pe marginile aluatului.
Adaugati al doilea aluat deasupra si taiati marginile. Aplicati lapte (sau galbenus) peste aluat si creati modelul dorit cu ajutorul unui cutit.
Comentarii:
Umplutura pare excelenta in rest contine mult prea multa coca.