Petitchef

Tarta italiana de Paste

Ce se ascunde in aceasta tarta italiana? Pentru a afla, va lasam sa urmati pasii retetei noastre explicate nu numai in fotografii, ci si in video ;-)
Sa stiti ca aceasta tarta este o reteta vegetariana care poate fi savurata si calda si rece :-)

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
1 h 8 m
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta italiana de Paste
    Amestecati ricotta cu 20 gr de parmezan, 1 ou, nucsoara, sare si piper.
    Infoliati vasul si dati la frigider.
  • Etapa 2 - Tarta italiana de Paste
    Gatiti spanacul proaspat intr-o oala cu apa clocotita si sarata, timp de 3 minute. Scurgeti bine.
  • Etapa 3 - Tarta italiana de Paste
    Caliti salota si usturoiul tocat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga spanacul si se gateste 5 minute la foc mic, amestecand continuu.
  • Etapa 4 - Tarta italiana de Paste
    Dupa gatire, tocati spanacul si amestecati-l cu 60 gr de parmezan, sare, piper si 1 ou.
    Desfaceti aluatul de patiserie si puneti o foiaie intr-o forma unsa cu unt.Puneti amestecul de spanac.
  • Etapa 5 - Tarta italiana de Paste
    Adaugati compozitia de ricotta deasupra, apoi formati 4 gauri folosind o lingura.
  • Etapa 6 - Tarta italiana de Paste
    Adaugati galbenusurile in gauri. Indoiti marginile aluatului spre centru. Aplicati albus pe marginile aluatului.
  • Etapa 7 - Tarta italiana de Paste
    Adaugati al doilea aluat deasupra si taiati marginile. Aplicati lapte (sau galbenus) peste aluat si creati modelul dorit cu ajutorul unui cutit.
  • Etapa 8 - Tarta italiana de Paste
    Coaceti 1 ora la 180°C.
  • Etapa 9 - Tarta italiana de Paste
    Gata!


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Tarta italiana de Paste
Tarta italiana de Paste - poza 2
Tarta italiana de Paste - poza 3
Tarta italiana de Paste - poza 4
Tarta italiana de Paste - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

costi1960, 15/04/2023

Umplutura pare excelenta in rest contine mult prea multa coca.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste Oul de Paste - Simbol al Invierii Oul de Paste - Simbol al Invierii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează