Tarta italiana de paste

Felul principal
Foarte ușor
1 h 53 m

Ce se ascunde in aceasta tarta italiana? Pentru a afla, va lasam sa urmati pasii retetei noastre explicate nu numai in fotografii, ci si in video ;-) Sa stiti ca aceasta tarta este o reteta vegetariana care poate fi savurata si calda si rece :-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare30 min
Gătire1 h 8 m
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 1Amestecati ricotta cu 20 gr de parmezan, 1 ou, nucsoara, sare si piper.
    Infoliati vasul si dati la frigider.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 2Gatiti spanacul proaspat intr-o oala cu apa clocotita si sarata, timp de 3 minute. Scurgeti bine.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 3Caliti salota si usturoiul tocat intr-o tigaie cu ulei de masline. Se adauga spanacul si se gateste 5 minute la foc mic, amestecand continuu.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 4Dupa gatire, tocati spanacul si amestecati-l cu 60 gr de parmezan, sare, piper si 1 ou.
    Desfaceti aluatul de patiserie si puneti o foiaie intr-o forma unsa cu unt.Puneti amestecul de spanac.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 5Adaugati compozitia de ricotta deasupra, apoi formati 4 gauri folosind o lingura.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 6Adaugati galbenusurile in gauri. Indoiti marginile aluatului spre centru. Aplicati albus pe marginile aluatului.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 7Adaugati al doilea aluat deasupra si taiati marginile. Aplicati lapte (sau galbenus) peste aluat si creati modelul dorit cu ajutorul unui cutit.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 8Coaceti 1 ora la 180°C.
  • Tarta italiana de Paste - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

costi1960

Umplutura pare excelenta in rest contine mult prea multa coca.

abuz