Vă place combinația de ciocolată + caramel? Ei bine, noi cei de la Petitchef, am decis să combinăm aceste două arome minunate într-o tartă! Iar pentru că se apropie Paștele, am pus ouă mici de ciocolată, colorate pentru a face desertul și mai delicios ;-)
Baza: Mixam biscuitii, adaugam untul topit si amestecam totul bine. Dacă nu aveți un chopper, fărâmițați bine biscuiții.
Așezati un cerc de patiserie pe platoul de servire și ungeți cu unt partea din interior. Transferați amestecul de biscuiți + unt și presați bine cu o lingură și un pahar. Dați la rece timp de 30 de minute.
Când baza s-a întărit bine, turnam caramelul deasupra. Vă oferim o rețetă de caramel în observațiile de mai jos. Făcând caramelul acasă, îi va permite să se țină mai bine atunci când este tăiat. Dăm la congelator 30 de minute (sau 1 ora la frigider).
Ganache-ul : Se încălzește smântâna lichidă și se toarnă peste ciocolata tăiată bucățele mici. Amestecați până obțineți un ganache cremos.
Turnați ganache-ul peste caramel. Răciți timp de 15 minute. Puneți ouăle de ciocolată în ganache, apoi dați din nou la rece timp de 45 de minute.
Iată, tarta dvs. ta de Paște este gata! Puteți adăuga ouă de ciocolată sparte în loc de ouă colorate.
Ce caramel să folosiți? Vă recomandăm să folosiți caramel de casă sau caramel cu unt sărat. Cum se face caramel de casă? ➤Topiți untul și adăugați zahărul. Când amestecul fierbe adăugăm laptele condensat îndulcit și amestecăm bine.