Tarta cu banane si ciocolata
Pentru ca un desert trebuie sa fie simplu, delicios si cu... ciocolata :)
Ingrediente
10
Materiale
- forma de tarta cu diametrul de 28 cm
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
Se pune aluatul in forma si se coace timp de 20 minute la 180°C.
Se taie bananele rondele.Dupa ce aluatul s-a racit, puneți rondelele de banane peste el.
Puneti smantana lichida la fiert. Intr-un castron, puneti ciocolata si zaharul. Turnati smantana fierbinte peste si amestecati pana compozitia devine neteda si omogena.
Topiti untul si puneti-l peste amestecul de mai sus.
Varsati imediat amestecul peste banane. Rotiti tarta pentru a dispersa ganache-ul pe intreaga suprafata. Dati la rece pentru 1 ora.
Aranjati banele peste ganache-ul racit. Fiti creativi!
Voila! Tarta dvs. cu ciocolata si banane e gata!
Observații
Ganache-ul: trebuie sa fie utilizat imediat, altfel se intareste si este greu de intins pe tarta
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
I
iuliana_viorica_t2020,
24/02/2021
Https://chefsimon.com/gourmets/chef-simon/recettes/pate-sablee--9
reteta de pate sablee1
Succes!