Desfaceti aluatul si taiati sub forma de cercuri cu ajutorul unei forme speciale de taiat. Puneti discurile pe o farfurie si dati la frigider timp de 1 ora.
Caramelul : Puneti zaharul intr-o cratita la foc mediu. Lasati sa se topeasca si sa se caramelize, amestecand din cand in cand tigaia.
Imediat ce caramelul s-a format, se adauga untul dintr-o singura miscare (atentie la stropii fierbinti). Amestecati bine sa nu se arda.
Dupa ce untul s-a topit se adauga smantana cu atentie si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase timp de 10 minute, amestecand continuu. Caramelul este inca relativ lichid dar se va intari imediat ce se raceste Lasati-l la racit.
Puneti discurile de aluat pe fundul formelor de briose (tava este intoarsa). Nu trebuie sa ungeti cu unt.
Coaceti timp de 15 minute la 180°C. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti-le de pe forme.
Umpleti-le cu caramel (daca este prea tare, puneti caramelul pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde astfel incat se topeasca un pic). Dati tartaletele la rece pentru 1 ora.
Puneti deasupra ciocolata topita si rotiti usor pentru a distribui uniform ciocolata. Dati la rece pentru 1 ora.
Voilà, Asa arata tartaletele dvs. cu caramel si ciocolata!
Comentarii:
Unde gasim aluatul?
AM SA INCERC SA O FAC DAR...SIGUR VA FI FFF BUNA !