Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure

Băutură
Foarte ușor
1 h 25 m

Pentru o pauza dulce sau o idee de cadou gourmet, incercati aceasta retete de acadea pentru ciocolata calda! O combinatie de arome cremoase si crocante pe care o vor iubi cei dragi! Urmati pas cu pas explicatiile noastre scrise si video!

Ingrediente

6

Materiale

  • hartie de copt
  • 6 bete de lemn
  • 1 matrita
  • hartie creponata
  • panglica
  • foarfeca
  • Autocolante tip stea

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare1 oră
Gătire15 min
  • Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure - Preparare etapa 1Preincalziti cuptorul la 170° C. Puneți alunele pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament si dați la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca complet.
  • Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure - Preparare etapa 2Scoateti coaja alunelor si taiati-le pe jumatate. Topiti ciocolata neagra, apoi turnati cate o lingurira in fiecare forma a matritei. Adaugati bucati de nuci si acoperiti cu ciocolata.
  • Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure - Preparare etapa 3Puneti alune deasupra si dati la rece timp de 5-10 minute. Ciocolata ar trebui sa fie inca moale. Puneti betisoarele in fiecare forma a matritei si raciti 20 de minute.
  • Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure - Preparare etapa 4Scoateti din forme, apoi puneti-le pe patrate de hartie creponata. Strangeti hartia in jurul betisorului, apoi sigilat cu panglica. Curbati panglica cu foarfeca, apoi lipiti autocolantul pe nod.
  • Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure - Preparare etapa 5Oferiti aceste mici acadele!
    Daca le primiti, despachetati-le apoi inmuiați betisoarele in lapte fierbinte, agitati-le si gata!

Punctează această reţetă

Observații

Ambalajul: alegeti sa impachetati cum doriti!

Matrita: puteti folosi matrita de silicon pentru cuburi de gheata.

Alunele de padure: ele pot fi inlocuite cu alte alune sau nuci! Puteti folosi desigur alune deja prajite (nesarate).

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: