Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure
Pentru o pauza dulce sau o idee de cadou gourmet, incercati aceasta retete de acadea pentru ciocolata calda! O combinatie de arome cremoase si crocante pe care o vor iubi cei dragi! Urmati pas cu pas explicatiile noastre scrise si video!
Ingrediente
6
Materiale
- hartie de copt
- 6 bete de lemn
- 1 matrita
- hartie creponata
- panglica
- foarfeca
- Autocolante tip stea
Rețete inrudite
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra + marshmallow
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra + caramele
-
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata alba + speculoos
-
Baton de ciocolată în stil franui cu zmeură, ciocolată albă și ciocolată neagră!
Preparare
Preparare10 min
Timp așteptare1 oră
Gătire15 min
Preincalziti cuptorul la 170° C. Puneți alunele pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament si dați la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca complet.
Scoateti coaja alunelor si taiati-le pe jumatate. Topiti ciocolata neagra, apoi turnati cate o lingurira in fiecare forma a matritei. Adaugati bucati de nuci si acoperiti cu ciocolata.
Puneti alune deasupra si dati la rece timp de 5-10 minute. Ciocolata ar trebui sa fie inca moale. Puneti betisoarele in fiecare forma a matritei si raciti 20 de minute.
Scoateti din forme, apoi puneti-le pe patrate de hartie creponata. Strangeti hartia in jurul betisorului, apoi sigilat cu panglica. Curbati panglica cu foarfeca, apoi lipiti autocolantul pe nod.
Oferiti aceste mici acadele!
Daca le primiti, despachetati-le apoi inmuiați betisoarele in lapte fierbinte, agitati-le si gata!
Observații
Ambalajul: alegeti sa impachetati cum doriti!
Matrita: puteti folosi matrita de silicon pentru cuburi de gheata.
Alunele de padure: ele pot fi inlocuite cu alte alune sau nuci! Puteti folosi desigur alune deja prajite (nesarate).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!