Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure
Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra+ alune de padure
Pentru o pauza dulce sau o idee de cadou gourmet, incercati aceasta retete de acadea pentru ciocolata calda! O combinatie de arome cremoase si crocante pe care o vor iubi cei dragi!
Urmati pas cu pas explicatiile noastre scrise si video!
Preincalziti cuptorul la 170° C. Puneți alunele pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament si dați la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca complet.
Scoateti coaja alunelor si taiati-le pe jumatate. Topiti ciocolata neagra, apoi turnati cate o lingurira in fiecare forma a matritei. Adaugati bucati de nuci si acoperiti cu ciocolata.
Puneti alune deasupra si dati la rece timp de 5-10 minute. Ciocolata ar trebui sa fie inca moale. Puneti betisoarele in fiecare forma a matritei si raciti 20 de minute.
Scoateti din forme, apoi puneti-le pe patrate de hartie creponata. Strangeti hartia in jurul betisorului, apoi sigilat cu panglica. Curbati panglica cu foarfeca, apoi lipiti autocolantul pe nod.
Oferiti aceste mici acadele! Daca le primiti, despachetati-le apoi inmuiați betisoarele in lapte fierbinte, agitati-le si gata!