Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba,toate intr-o tarta ;-) Descoperiti reteta noastra cu trei tipuri de ciocolata.
O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!
Mixati biscuitii si amestecati-i cu untul topit. Puneti preparatul pe fundul formei de copt acoperita cu hartie pergament si inconjurata de foliat de acetat. Se taseaza bine biscuitii si se lasa la frigider 30 de minute.
Fierbeti 63 ml lapte si 125 gr smantana. Adaugati ciocolata alba si amestecati pentru a o incorpora bine. Amestecati 63 ml de lapte cu 5 gr de gelatina pudra si turnati acest amestec peste lapte si ciocolata alba.
Ingroasati preparatul pe foc, amestecand ocazional. Turnati preparatul peste baza de biscuiti si dati la frigider timp de 1 ora.
Fierbeti 63 ml lapte si 125 gr smantana. Adaugati ciocolata cu lapte si amestecati pentru a o incorpora bine. Amestecati 63 ml de lapte cu 5 gr de gelatina pudra si turnați acest amestec peste amestecul de ciocolata cu lapte.
Ingrosati preparatul pe foc, amestecand ocazional. Scoateti tava din frigider. Cu o furculita, razuiti suprafata cremei de ciocolata alba. Turnati preparatul de ciocolata cu lapte peste cel anterior si puneti la frigider 1 ora.
Fierbeti 63 ml lapte si 125 gr smantana. Adaugati ciocolata neagra si amestecati pentru a o incorpora bine. Amestecati 63 ml de lapte cu 5 gr de gelatina pudra si turnati peste amestecul de ciocolata neagra.
Ingrosati preparatul pe foc, amestecand ocazional.Scoateti tarta din frigider. Cu o furculita, razuiti suprafata cremei de ciocolata cu lapte. Toarnati preparatul de ciocolata neagra si dati la frigider 1 ora.
Acum puteti demonta tarta eliminand usor folia de acetat si cea de copt. Am decorat-o cu ciocolata rasa!
Puteti decora aceasta tarta ciocolata dupa cum doriti.
Daca doriti, puteti incepe cu preparatul de ciocolata neagra, apoi ciocolata cu lapte, apoi ciocolata alba.
Aceasta tarta se face de obicei cu cuajada (care se intareste mai repede decat gelatina) Daca gasiti cuajada, veti avea nevoie de 2 pliculete pentru aceasta reteta.