Tarta italiana cu foi filo

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Cum să obțineți o tartă super crocantă? Făceți-o cu foi filo :-D Rezultat „crocant” garantat !! Pentru garnitură, aromele italiene se invită la tine acasă. Un rezultat super parfumat. Pe scurt, această tartă va atrage, fără îndoială, întreaga familie! Urmați pașii noștri pas cu pas de mai jos ↓ ↓

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 1Ungeți cu unt și puneți foile filo una peste alta. Îndoiți în jumătate și tăiați la pliu pentru a obține 8 straturi de foi.
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 2Transferați foile într-o tava dreptunghiulară unsă cu unt.
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 3Tăiați feliile de șuncă și roșiile uscate, în bucăți mici. Distribuiți jumătate din această umplutură peste foi.
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 4Amestecași ouăle, smântâna, parmezanul și piperul. Turnați totul peste umplutură si se acoperă cu suncă si roșiile uscate rămase.
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 5Se presară cu busuioc proaspăt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute, apoi se coboară cuptorul la 180°C și se continuă gătitul timp de 20 de minute.
  • Tarta italiana cu foi filo - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Este posibil să schimbăm umplutura tartei?
Nu ezitați sa adăugați ingrediente care vă plac sau dimpotriva, eliminați ingrediente care nu vă plac :-). Puteți modifica umplutura după cum doriți, păstrând întotdeauna baza de ou + smântână.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

varady_c2018

Prea aromat si nu merita efortul.

abuz