Tarta italiana cu foi filo
Cum să obțineți o tartă super crocantă? Făceți-o cu foi filo :-D Rezultat „crocant” garantat !! Pentru garnitură, aromele italiene se invită la tine acasă. Un rezultat super parfumat. Pe scurt, această tartă va atrage, fără îndoială, întreaga familie! Urmați pașii noștri pas cu pas de mai jos ↓ ↓
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
Ungeți cu unt și puneți foile filo una peste alta. Îndoiți în jumătate și tăiați la pliu pentru a obține 8 straturi de foi.
Transferați foile într-o tava dreptunghiulară unsă cu unt.
Tăiați feliile de șuncă și roșiile uscate, în bucăți mici. Distribuiți jumătate din această umplutură peste foi.
Amestecași ouăle, smântâna, parmezanul și piperul. Turnați totul peste umplutură si se acoperă cu suncă si roșiile uscate rămase.
Se presară cu busuioc proaspăt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 10 minute, apoi se coboară cuptorul la 180°C și se continuă gătitul timp de 20 de minute.
Gata!
Observații
Este posibil să schimbăm umplutura tartei?
Nu ezitați sa adăugați ingrediente care vă plac sau dimpotriva, eliminați ingrediente care nu vă plac :-). Puteți modifica umplutura după cum doriți, păstrând întotdeauna baza de ou + smântână.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V