Se pregateste aluatul. Trebuie sa mentionez ca aceasta tarta nu are baza de aluat, acesta se pune doar deasupra. Este insa foarte gustos. Se amesteca ingredientele pentru aluat, untul fiind in prealabil tinut la temperatura camerei.
Se pune intr-o folie de palstic si se da la frigider pentru circa 30 de minute. Se pune baconul taiat fasii la prajit. Se adauga ceapa taiata marunt.
Se adauga carnea tocata. Si apoi ardeii taiati cubulete. Am adaugat sarea, busuiocul, maghiranul si apa si am lasat aromele sa se intrepatrunda circa 5 minute.
Se adauga smantana si se amesteca, tinandu-se pe foc inca 4-5 minute. Se pune totul intr-o forma de tarta.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie de circa 2 mm grosime.
Se taie fasii, daca aveti cu un cutit special pentru saleuri. Dupa cum bine se observa din pozele mele, cu orientarea stau mai prost, iar fasiile mele au iesit cam grosolane.
Se aseaza fasiile de aluat peste tarta si se ung cu ou batut. Se da la cuptor, 225 grade pentru circa 25 de minute. Servit tarta calda, cu salata de rosii, castraveti si avocado si a fost un adevarat regal.
Eu fac asa:170 g făină, 150 g unt,un ou,n praf de sare,frământ si dau la rece, pregătesc umplutura,150 g șuncă,salam,resturi din frigider, 250 g telemea, 5 ouă, 3 linguri de smantana,o bucățică de cașcaval pentru gratinat,sare si piper. Mixez ouăle cu sare si piper,adaug smamtana, mixezi,amestec cu șuncă si telemea,pun peste foia de aluat întinsă înainte, poti folosi orice tava vrei,rotundă sau pătrată,apoi pui cascaval raș si dai la copt la 180 de grade,45 de minute.Cu tin fac același aluat dar în compoziție pun 4 conserve mici de tin fără ulei,rondele de roșii,așez si rad cașcaval,deci fără ou si smantana .Pofta mare.
Comentarii:
De cand se masoara cantitatea de faina in decilitri? Nu mai bine in centrimetri cubi???
Ce inseamna 3 dl faina ?
Eu fac asa:170 g făină, 150 g unt,un ou,n praf de sare,frământ si dau la rece, pregătesc umplutura,150 g șuncă,salam,resturi din frigider, 250 g telemea, 5 ouă, 3 linguri de smantana,o bucățică de cașcaval pentru gratinat,sare si piper. Mixez ouăle cu sare si piper,adaug smamtana, mixezi,amestec cu șuncă si telemea,pun peste foia de aluat întinsă înainte, poti folosi orice tava vrei,rotundă sau pătrată,apoi pui cascaval raș si dai la copt la 180 de grade,45 de minute.Cu tin fac același aluat dar în compoziție pun 4 conserve mici de tin fără ulei,rondele de roșii,așez si rad cașcaval,deci fără ou si smantana .Pofta mare.
Dupa poza,mia- facut pofta! Cred ca am sa fac si eu!
Arata bine ,cred ca e si buna.