Tarta cu spanac si carne tocata.
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tarta italiana de paste
-
Tartă brăduț pentru crăciun
-
Tarta cu biscuiți oreo și ciocolată fără coacere
Preparare
Preparare30 min
Gătire50 min
- Spanacul se curata, se spala, apoi se taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa , condimentam cu sare si lasam la fiert.
Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele pe care le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat marunt.Adaugam si usturoiul taiat rondele si lasam la calit pana cand totul prinde o culoare aurie.
Splam carnea , o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat .Odata cu carnea dam prin masina de tocat si patrunjelul si ceapa verde.Amestecam bine si apoi adaugam compozitia de carne in tigaia cu ceapa si usturoiul calit.Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam bine si lasam pe foc pana scade bine.
Intre timp lasam la scurs spanacul ,il tocam cu ajutorul unui cutit de lemn sau putem sa il dam prin robot(eu prefer sa il tai cu cutitul de lemn pentru ca dat prin robot se obtine o pasta ).
Dupa ce amestecul de carne este bine scazut , se trage tigaia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se amesteca cu spanacul si ouale .Numarul de oua folosit este in functie si de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.Se gusta de sare si piper.
Se unge o tava de tarta cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia de mai sus.Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor timp de aproximativ 50 min.( este in functie de cuptorul fiecaruia).Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in forma iar apoi scoatem pe un platou si taiem.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
24/02/2014
Excelenta! eu am adaugat orez si ardei iute, am folosit carne tocata de curcan si 1kg de spanac asa ca carnea a fost cam invizibila in tava mea dar a ne-a placut si-o sa mai fac. multam de reteta.
am gătit această rețetă
12/06/2020
Minunata!!! Am ras și 2 cartofi, dar oricum ar fi, combinația e delicioasa!!!
Brilliant idea!!!
