Petitchef

Tarta sarata cu branza si spanac

Antreuri
6 porții
20 min
30 min
Ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat aveti nevoie de :

Pentru umplutura:

Preparare

  • Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate.
    Nu lucrati foarte mult aluatul pentru ca are tendinta sa se sfarame.Aluatul se inveleste in pelicula si tine la frigider aproximativ 40 min.Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Imediat ce s-a scurs, tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine printre branza.

    Eu am folosit spanac tocat din comert (recunosc :) din lipsa de timp).
    Am topit spanalul intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit l-am adaugat peste branza amestecata in prealabil cu un ou si cu parmezan. Adaugati si sare dupa gust.
    Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte mai mare o vom folosi pentru baza si cealalata mai mica pentru a acoperi tarta.
    Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina.
    Il punem in tava in prealabil acoperita cu hartie pentru copt (nu uitati alternatia pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura.Acoperim tarta cu partea a doua a aluatului si il ungem cu ou.
    Sfat:Cu furculita faceti cateva gaurici (nu foarte vizibile)in aluatul de deasupra pentru ca sa se mai evapore din lichidul ce va lasa branza si spanacul in momentul coacerii.

    Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 grade.Sfat 2:Daca aveti in casa seminte de susan cand ungeti tarta cu ou presarati semintele si veti obtine nu numai o tarta apetisanta dar si cu o savoare extraordinara.

    Sa aveti pofta!!!


Poze

Tarta sarata cu branza si spanac
Tarta sarata cu branza si spanac - poza 2
Tarta sarata cu branza si spanac - poza 3

Întrebări:




Comentarii (12):

04/04/2015

Imi place mult !

(0) (0) Abuz
18/03/2014

L

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Acu8m o fac

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Super :*

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 20/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Foarte,foarte buna

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Cred ca este delicioasa , am sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Excelent super

(0) (0) Abuz
18/07/2013

Super bună, am făcut şi eu, dar am combinat brânza de vacu cu telemea, mmm o bunătate

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Am sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mangold si branza rasa
Tarta cu mangold si branza rasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta italiana de paste
Tarta italiana de paste
4 porții
1 h 53 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează