Se curata spanacul, se spala si se opareste putin. Se lasa sa se scurga, se stoarce, apoi se toaca. Nu chiar asa marunt ca si pentru piure,mai grosier. Se toaca ceapa si se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga si spanacul si se calesc impreuna putin.
Se amesteca ouale batute cu branza rasa, smantana si amidonul. Jumatate din compozitie se amesteca cu spanacul si ceapa. Foietajul se pune intr-o tava de tarta sau de tort .Se toarna compozitia cu spanac, si peste turnam si compozitia simpla de oua, branza si smantana.
Dam la cuptorul incins la 200 de grade pana se rumeneste frumos foietajul.Noi servit cu o salata asortata. A fost o cina foarte, foarte buna!
Foarte buna reteta, o voi gati-o cat de curand. Sunt de acord cu doamna care a sugerat ca nu este absolut deloc nevoie sa oparim spanacul. (Eu nu-l oparesc nici pentru piure, il pun direct la calit, si apoi il toc marunt, pun unt, usturoi, un praf de amidon, etc. etc).
Cred ca nu are rost sa oparesti spanacul din moment ce oricum il mai si calesti , se poate pune crud si putin tocat direct la calit , in felul acesta se vor pastra mai bine vitaminele , fara sa le aruncam cu apa in care a fost oparit !
Comentarii:
Foarte buna reteta, o voi gati-o cat de curand. Sunt de acord cu doamna care a sugerat ca nu este absolut deloc nevoie sa oparim spanacul. (Eu nu-l oparesc nici pentru piure, il pun direct la calit, si apoi il toc marunt, pun unt, usturoi, un praf de amidon, etc. etc).
De unde se procura aceasta branza de capra ("chevre") care nu este chiar telemeaua noastra din lapte de capra?
Cred ca nu are rost sa oparesti spanacul din moment ce oricum il mai si calesti , se poate pune crud si putin tocat direct la calit , in felul acesta se vor pastra mai bine vitaminele , fara sa le aruncam cu apa in care a fost oparit !
Super