Tarta de carne cu dovlecei

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 40 m

Ingrediente

4

Crumble:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire40 min
  • Pentru inceput punem in cuptorul incins la 200 grade 4 felii de paine si le lasam vreo 5 minute pana se usuca. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca dupa care le bagam la robot si le transformam in pesmet.
  • Macinam pieptul de curcan sau pui, tocam marunt ceapa, patrunjelul, telina si usturoiul. Le amestecam si adaugam dovlecelul dat prin razatoare si stors foarte bine, morcovul dat prin razatoare, mozzarella stoarsa bine si faramitata, ouale, 3 linguri de smantana, sare si piper
  • Tapetam o forma cu unt si o parte din pesmetul obtinut din feliile de paine si intindem uniform compozitia de carne
  • Bagam la robot pesmetul, 1 ou, 1 mozzarella stoarsa bine si eventual tocata marunt si vreo 2 linguri de smantana. Vom obtine un crumble cu o compozitie mai densa
  • Pe care il punem peste tarta de carne si il intindem cu grija cu ajutorul unei linguri muiate in apa calduta. Pudram din nou cu pesmet,si bagam tarta la 200 grade pentru 35-45 minute. Servim alaturi de legume de sezon sau cartofi natur.
L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: