Pentru o gustare inedita, bucurati-va de aceste samosas cu mere si scortisoara! Sunt foarte usor de facut, cu umpluturi diferite, iar tehnica de pliere a acestui triunghi este disponibila in video.
Faceti combinatii sarate sau dulci.
Curatati coaja si taiati marul in cuburi mici. Topiti untul sarat intr-o tigaie fierbinte, adaugati marul, scortisoara si amestecati. Acoperiti 5 minute.
Taiati foile de brick in 2. Pliati in jumatate: pliati muchia rotunda peste muchia taiata.
Asezati o lingura de mere la capatul foii de brick si impaturiti astfel incat sa iasa un triunghi.
Continuati sa pliati acest triunghi pana la sfarsitul foii. Ungeti capatul de foaie ramas cu oul batut.
Puneti samosas pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament. Ungeti fiecare parte a samosei cu unt topit. Se da la cuptor timp de 10 minute la 200° C.