Placinta englezeasca cu mere

Cu ajutorul acestei retete si a prezentarii video Petitchef va demonstreaza ca realizarea unei Placinte englezesti cu mere este un joc de copii!
Ingrediente
Pentru aluat:
Pentru compozitie:
Rețete inrudite
-
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
-
Placinta cu carne de bibilica
-
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
-
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Preparare
Amestecati untul (la temperatura camerei) + zaharul + faina
Taiati merele cubulete
Gatiti merele + scortisoara in tigaie, timp de 12 minute, la foc mic. Apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Puneti compozitia de mere gatite in forme.
Adaugati aluatul sfaramicios deasupra.
Bagati la cuptor si coaceti timp de 5-10 minute la 170 de grade pana cand aluatul capata o crusta aurie.
Nutriție
- Carbo: 70.2g
- Grăsimi: 25.2g
- Grăsimi sat.: 16.6g
- Proteine: 5.4g
- Fibre: 5g
- Zahăr: 43g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 26
Întrebări
Salut! ma intereseaza sa fac reteta asta, insa intr un vas de yena. Am prea multe mere si vreau sa fac mai multa. Intrebarile mele sunt: 1. ce gramaje sa folosesc la un vas de yena destul de mare comparativ cu formele folosite in video-ul cu reteta. 2. si daca as face mai multa, se pastreaza ok la frigider sau acest desert englezesc trebuie consumat in aceeasi zi cand a fost preparat? Multumesc, o zi buna!
Buna ziua,
Pentru vasul de yena ar trebui sa dublam cantitatile. Ce forma are vasul rotund, oval? Puteti sa masurati circumferinta?
Nu trebuie pastrat la frigider deoarece aluatul sfaramicios se va inmuia. Pastrati la temperatura camerei de pe o zi pe alta acoperita cu prosop de bumbac. Se poate consuma in 2 zile daca nu este prea cald.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Este cea mai rapida prajitura cu mere si gustoasa pe deasupra.Eu o fac destul de des si cu alte fructe. Este buna si pentru cei cu diabet inlocuind zaharul cu un indulcitor.Se poate face si intr-un vas mai mare (jena ) .
Foarte usor de facut si foarte delicioasa cu inghetata de vanilie deasupra
Am vazut ceva asemanator, intr-un film, dar facuta cu piersici.