Placinta englezeasca cu mere

Placinta englezeasca cu mere
Desert
Foarte ușor
45 min
543 Kcal

Cu ajutorul acestei retete si a prezentarii video Petitchef va demonstreaza ca realizarea unei Placinte englezesti cu mere este un joc de copii!

Ingrediente

4

Pentru aluat:

Pentru compozitie:

Cost estimat: 2.81 (0.7€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 1Amestecati untul (la temperatura camerei) + zaharul + faina
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 2Taiati merele cubulete
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 3Gatiti merele + scortisoara in tigaie, timp de 12 minute, la foc mic. Apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 4Puneti compozitia de mere gatite in forme.
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 5Adaugati aluatul sfaramicios deasupra.
  • Placinta englezeasca cu mere - Preparare etapa 6Bagati la cuptor si coaceti timp de 5-10 minute la 170 de grade pana cand aluatul capata o crusta aurie.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 543Kcal
  • Carbo: 70.2g
  • Grăsimi: 25.2g
  • Grăsimi sat.: 16.6g
  • Proteine: 5.4g
  • Fibre: 5g
  • Zahăr: 43g
  • ProPoints: 15
  • SmartPoints: 26
Informații nutriționale pentru 1 porție (246g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Salut! ma intereseaza sa fac reteta asta, insa intr un vas de yena. Am prea multe mere si vreau sa fac mai multa. Intrebarile mele sunt: 1. ce gramaje sa folosesc la un vas de yena destul de mare comparativ cu formele folosite in video-ul cu reteta. 2. si daca as face mai multa, se pastreaza ok la frigider sau acest desert englezesc trebuie consumat in aceeasi zi cand a fost preparat? Multumesc, o zi buna!

Buna ziua,

Pentru vasul de yena ar trebui sa dublam cantitatile. Ce forma are vasul rotund, oval? Puteti sa masurati circumferinta?
Nu trebuie pastrat la frigider deoarece aluatul sfaramicios se va inmuia. Pastrati la temperatura camerei de pe o zi pe alta acoperita cu prosop de bumbac. Se poate consuma in 2 zile daca nu este prea cald.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foarte bună! Mi-a placut mult!

am gătit această rețetă
abuz

doinaru

Este cea mai rapida prajitura cu mere si gustoasa pe deasupra.Eu o fac destul de des si cu alte fructe. Este buna si pentru cei cu diabet inlocuind zaharul cu un indulcitor.Se poate face si intr-un vas mai mare (jena ) .

am gătit această rețetă
abuz

simyrela

Foarte usor de facut si foarte delicioasa cu inghetata de vanilie deasupra

abuz

anonymous

O să încerc această reteta

abuz

anonymous

Imi place f. mult

abuz

anonymous

Delicios :3

abuz

radu cruceru

Am vazut ceva asemanator, intr-un film, dar facuta cu piersici.

abuz

anonymous

Delicioasa ,rapida!

abuz

anonymous

Usor,,,delicious,numai k eu nu am forme,of

abuz

anonymous

Mi-a plăcut filmulețul !!! :)

abuz
  • pagina 1 / 2