Placinta cu carne de bibilica

Felul principal
Ușor
4 ore

Carnea de bibilica este chiar speciala in comparatie cu a altor pasari de curte si la francezi este considerata o adevarata delicatesa. Carnea de bibilica este slaba, cu un continut de 5% grasime, fiind cea mai slaba dintre toate tipurile de carne de pasare. Are un continut de 78% proteine, nu contine zaharuri naturale sau zaharuri adaugate si are un continut redus de colesterol (75 mg)

Ingrediente

8

Materiale

  • Forma de copt cu diametrul de 26 cm
  • caserola din fonta
  • hartie de copt

Preparare

Preparare2 ore
Gătire2 ore
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 1In caserola topiti untul. Adaugati bibilica si prajiti-o pe toate laturile.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 2Apoi se adauga ceapa curatata, cotletul tocat, otet balsamic, vinul ab de porto, apa, cubul de bulion, sare si piper. Acoperiti si gatiti la foc mediu timp de 1h 30min.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 3Dupa acest timp, lasati sa se racească bine pentru a manipula carnea. Impartiti bibilica si curatati-o bine de toata carnea. Desfaceti si carnea din cotletul de porc. Taiati salotele in jumatate si amestecati totul.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 4Recuperati sosul din caserola si puneti-l intr-o cratita la pe foc mediu timp de o ora, amestecand ocazional.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 5Se pune un aluat de foietaj in forma de copt si se toarna amestecul de carne si ceapa. Nivelati bine, apoi acoperiti cu felii de foie gras. Indoiti marginile aluatului peste umplutura.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 6Acoperiti cu un alt aluat de foietaj si introduceti marginile sub primul aluat, pentru a da forma unei placinte. Faceti o gaura in centru si plasati o bucata de hartie de copt rulata pentru a permite aburului sa iasa.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 7Aplicati galbenusul peste intreaga placinta si desenati modelele cu varful unui cutit.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 8Coaceti 40 minute la 210° C.
  • Placinta cu carne de bibilica - Preparare etapa 9Si acum placinta dvs. de bibilica este gata sa fie gustata cu sos delicios.

Punctează această reţetă

Observații

Vinul porto alb: il puteti inlocui cu vermut alb

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

tool

Bine ar fi daca dati si un link de unde sa achitionam carnea.
Multumesc

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Pe buneeee??? Carne de bibilica, salote, vin de Porto, cub de bulion, foie gras???? "Caserola" din fonta? Mai oameni buni, pentru cine puneti voi retetele astea? Nu vedeti ca nu va mai urmareste nimeni?☹

abuz