Carnea de bibilica este chiar speciala in comparatie cu a altor pasari de curte si la francezi este considerata o adevarata delicatesa. Carnea de bibilica este slaba, cu un continut de 5% grasime, fiind cea mai slaba dintre toate tipurile de carne de pasare. Are un continut de 78% proteine, nu contine zaharuri naturale sau zaharuri adaugate si are un continut redus de colesterol (75 mg)
In caserola topiti untul. Adaugati bibilica si prajiti-o pe toate laturile.
Apoi se adauga ceapa curatata, cotletul tocat, otet balsamic, vinul ab de porto, apa, cubul de bulion, sare si piper. Acoperiti si gatiti la foc mediu timp de 1h 30min.
Dupa acest timp, lasati sa se racească bine pentru a manipula carnea. Impartiti bibilica si curatati-o bine de toata carnea. Desfaceti si carnea din cotletul de porc. Taiati salotele in jumatate si amestecati totul.
Recuperati sosul din caserola si puneti-l intr-o cratita la pe foc mediu timp de o ora, amestecand ocazional.
Se pune un aluat de foietaj in forma de copt si se toarna amestecul de carne si ceapa. Nivelati bine, apoi acoperiti cu felii de foie gras. Indoiti marginile aluatului peste umplutura.
Acoperiti cu un alt aluat de foietaj si introduceti marginile sub primul aluat, pentru a da forma unei placinte. Faceti o gaura in centru si plasati o bucata de hartie de copt rulata pentru a permite aburului sa iasa.
Aplicati galbenusul peste intreaga placinta si desenati modelele cu varful unui cutit.
Coaceti 40 minute la 210° C.
Si acum placinta dvs. de bibilica este gata sa fie gustata cu sos delicios.
Pe buneeee??? Carne de bibilica, salote, vin de Porto, cub de bulion, foie gras???? "Caserola" din fonta? Mai oameni buni, pentru cine puneti voi retetele astea? Nu vedeti ca nu va mai urmareste nimeni?☹
Comentarii:
Bine ar fi daca dati si un link de unde sa achitionam carnea.
Multumesc
Pe buneeee??? Carne de bibilica, salote, vin de Porto, cub de bulion, foie gras???? "Caserola" din fonta? Mai oameni buni, pentru cine puneti voi retetele astea? Nu vedeti ca nu va mai urmareste nimeni?☹