Ati gustat vreodata o placinta super moale? Aceasta este promisiunea placintei noastre cu zahar, un desert dulce si gustos :-) Dar cum se face ca aceasta reteta este atat de moale? Pur si simplu, pentru ca baza este un aluat de briosa.
Iata mai jos pasii de realizare ↓ ↓
Puneti drojdia uscata in vasul de la robot si adaugati laptele caldut. Lasati sa stea 10 minute si amestecati.
Adaugati faina, apoi sarea, zaharul si ouale. Framantati pana se formeaza un aluat omogen.
Adaugati treptat untul moale si framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute).
Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
Transferati intr-un vas de placinta, uns si distribuiti uniform aluatul pe toata suprafata vasului. Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Faceti gauri in aluat cu degetele.
Se amesteca ouale cu smantana lichida. Se toarna amestecul peste aluat. Distribuiti zaharul si apoi untul taiat in bucati mici pe toata suprafata aluatului.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 25 de minute.
Scoateti placinta cu zahar din cuptor, lasati-o sa se raceasca si gata! Rasfatati-va!
Comentarii:
Am sa o incerc,cred ca este foarte buna !
Nimeni?