Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta,care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet suprapus cate doua foi . Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se ung cu unt topit placintele.
E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o frculita ca sa respire,altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.
Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava. O lasi 15 - 20 de minute, ca atat mai sta la odihna. Se vâra "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.
Am ales reteta aceasta dintre multe altele ,o cautam de foarte mult timp.Astazi am si invitati la o placinta dobrogeana.Ei nu stiu ce le voi oferiVa fi o surpriza delicioasa
Comentarii:
Delicioasa
Am ales reteta aceasta dintre multe altele ,o cautam de foarte mult timp.Astazi am si invitati la o placinta dobrogeana.Ei nu stiu ce le voi oferiVa fi o surpriza delicioasa
Excelent
Felicitari
Excelent