Placinta cu spanac si aluat de casa

Antreuri
Dificil
1 h 45 m

Reteta este cat se poate de simpla. Cu aluatul se lucreaza deosebit de usor, iar umplutura…divina! Bineinteles cui ii place spanacul in combinatie cu branza. Eu va spun ca trebuie incercata neaparat!

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Umplutura:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Aluat

    Scoatem untul din frigider cu cel putin o ora inainte, ca sa se inmoaie (sau il punem 10-15 secunde in microunde…cum fac eu:-)), il punem intr-un castron si framantam putin cu faina pana aluatul devine sfaramicios.
  • Adaugam praful de sare, oul batut putin apoi apa (treptat). Framantam aluatul pana nu mai este lipicios si s-au incorporat bine toate elementele lichide.
    Il bagam la frigider acoperit cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.
  • Umplutura:

    Spanacul bine scurs (eu l-am avut congelat si l-am dezghetat tot la microunde cca 15 min, voi sa il verificati din cand in cand sa nu cumva sa il coaceti, depinde de microunde!), se amesteca intr-un castron cu ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mica, branza rasa, smantana si se gusta de sare si piper. Tocam mararul si il adaugam si pe el in compozitie.
  • Eu am folosit 3 oua pe care le-am batut putin inainte ca pe omleta.
    In spanac se poate pune si cascaval, care leaga foarte bine compozitia, eu nu am avut, asa ca am crescut cantitatea de branza de la 150 de gr., cat era in reteta initialala, la 250 de grame.
  • Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o vom pune ca baza si trebuie sa fie mai mare, cealalta parte o folosim pentru grilajul de deasupra.
    Am intins foaia de la baza mai grosuta, apoi am asezat-o in tava de jenna (pe care o ungem cu ulei) cat sa acopere si peretii acesteia.
  • Am pus umplutura, apoi am facut o foaie din aluatul ramas si am taiat fasii pe care le-am intercalat peste compozitie sub forma de grilaj.
  • Se unge deasupra cu galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste.

Punctează această reţetă

gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

Daniela

Astazi fac pt a 10 oara aceasta reteta, super delicioasa si preferata chiar si de copii. Ei spanac nu mananca de fel,dar placinta asta o adora

am gătit această rețetă
abuz

Monica

Incercati si cu urzici( urzicile gatiti-le cu ceapa verde, leurda, marar) . In loc de cascaval sau telenea, eu am folosit urda.
A iesit f.f. buna

am gătit această rețetă
abuz

hera

In regula.

am gătit această rețetă
abuz

Stephanie

Minunat! Compozitia este minunata! Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am spalat si curatat de codite, l-am dat intr-un clocot, in apa cu sare... l-am lasat la scurs si racit, apoi dupa ce s-a racit l-am calit putin impreuna cu morcovul si ceapa dupa care am lasat totul la racit. Abia dupa ce s-a racit complet am facut compozitia impreuna cu branza, putin cascaval ras, smantana lichida, ouale batute si mararul verde tocat marunt. O nebunie!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am facut impreuna cu mama mea aceasta reteta. Mamei mele ii place spanacul foarte mult. Am renuntat la morcov si am adaugat putin usturoi. Spanacul l.am calit in loc sa il oparesc, l.am scurs si l.am pus un pic in tigaie cu o ceapa verde si un usturoi verde. Mama se gandea ca nu ii va placea placinta, dar a iesit delicioasa. Acum vrea si ea reteta. Multumesc foarte frumos. Blatul este o idee geniala daca nu ai foi pentru placinta.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am făcut o plăcintă frumoasă și gustoasă. Mulțumesc!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super bunnnnnnnn....................

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am facut si eu! Este super! Multumim pentru reteta !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am sa incerc reteta cu spanacul scazut in tigaie cu unt si lapte ca si cum ar fi gatit,cred ca iese si asa,pe urma il amestec cu branza feta sa vedem ce iese?!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 5