Curatam spanacul, il spalam si il punem la fiert, il scurgem de apa si lasam deoparte.Dizolva drojdia in apa calduta, amestecam faina cu sarea si framantam un aluat neted, adaugand si uleiul de masline.
Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.Intre timp calim ceapa, adaugam spanacul tocat si stevia taiata.
Condimentam cu sare si piper si lasam amestecul sa se raceasca.Preincalzim cuptorul la 200 grace Celsius.
Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. di abundenta Aluatul crescut intinde pe cat posibil intr-o forma dreptunghiulara, intr-un strat cat mai subtire.
Stropim aluatul cu 2-3 linguri de ulei de masline, presaram cu amestecul de spanac si branza faramitata.
Ridicam usor marginile aluatului de pe laturile lungi si impachetam placinta in 3-4 straturi, formand un dreptunghi alungit.
Transferam placinta intr-o tava cu hartie de copt, ungem cu galbenus de ou si presaram cu susan.
Taiem placinta si o introducem la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 180.Servim placinta calduta sau rece, este la fel de buna .