Petitchef

Placinta cu ciuperci si aluat de casa

Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Aluat:

Umplutura:

Pentru uns:

Preparare

  • Aluatul: se face deosebit de usor.

    Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

    Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel: fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

    Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

    Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

    Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

    Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

    Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Placinta cu ciuperci si aluat de casa
Placinta cu ciuperci si aluat de casa - poza 2
Placinta cu ciuperci si aluat de casa - poza 3
Placinta cu ciuperci si aluat de casa - poza 4

Întrebări:

Dacă aluatul nu are nici un afânător cum e consistența după coacere? Nu cumva un fel de coajă greu de tăiat și de mestecat? Eu am făcut o dată ceva asemănător pentru că mi-era lene să plec să cumpăr drojdie și am zis că merge și fără... Și dacă nu e cum spun eu, care e secretul?

Răspuns:

Poti pune un praf de copt. Cu drojdie iese foarte pufos si creste si mult!

Dimensiunea tavii

Răspuns:

20/30 cm. Nu conteaza sa fie exact aceasya dimensiune, o tava dreptunghiulara sau patrata, nu cea mare de aragaz.




Comentarii (45):

Ana, 11/11/2024

E minunata, iese exact ca în poze. Eu am pus si carne tocata de vita, am redus din cantitatea de telemea

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2016

Excelenta ca aperitiv la orice masa festiva sau ca gustare dimineata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
pasionat
pasionat, 23/10/2018

Imi place aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
07/11/2016

Sper sa fir buna acum o fac prima data

(0) (0) Abuz
20/09/2016

Cat timp sa fierb ciupercile?

(0) (0) Abuz
05/09/2016

SUPER !!!!!!

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Pentru 1 kg ciuperci e prea putin 1 legatura mica de marar. In rest e buna dar as face-o cu foi de placinta din comert.

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Am sa o incerc

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Minunata,o voi pregati.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează