Placinta cu ciuperci si aluat de casa

Antreuri
Ușor
1 h 10 m

Va propun aceasta placinta deosebit de gustoasa pentru orice eveniment si pentru orice ocazie, chiar si la ordinea zilei! Este minunata, aluatul este facut in casa, este moale si usor de lucrat iar compozitia de ciuperci divina! Celor care iubesc ciupercile, le va placea mult aceasta placinta!

Ingrediente

8

Aluat:

Umplutura:

Pentru uns:

Preparare

Preparare30 min
Gătire40 min
  • Aluatul: se face deosebit de usor.

    Punem toate componentele lichide ( si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita.

    Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel: fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul.

    Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie.

    Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

    Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos.

    Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

    Pofta buna!

Punctează această reţetă

gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Dacă aluatul nu are nici un afânător cum e consistența după coacere? Nu cumva un fel de coajă greu de tăiat și de mestecat? Eu am făcut o dată ceva asemănător pentru că mi-era lene să plec să cumpăr drojdie și am zis că merge și fără... Și dacă nu e cum spun eu, care e secretul?

Poti pune un praf de copt. Cu drojdie iese foarte pufos si creste si mult!

Dimensiunea tavii

20/30 cm. Nu conteaza sa fie exact aceasya dimensiune, o tava dreptunghiulara sau patrata, nu cea mare de aragaz.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

Ana

E minunata, iese exact ca în poze. Eu am pus si carne tocata de vita, am redus din cantitatea de telemea

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta ca aperitiv la orice masa festiva sau ca gustare dimineata!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz
pasionat

pasionat

Imi place aceasta reteta.

abuz

anonymous

Sper sa fir buna acum o fac prima data

abuz

anonymous

Cat timp sa fierb ciupercile?

abuz

anonymous

SUPER !!!!!!

abuz

anonymous

Pentru 1 kg ciuperci e prea putin 1 legatura mica de marar. In rest e buna dar as face-o cu foi de placinta din comert.

abuz

anonymous

Am sa o incerc

abuz

anonymous

Minunata,o voi pregati.

abuz
  • pagina 1 / 5