FOILE DE PLACINTA: Se cerne faina intr-un vas mare iar in mijloc se pune drojdia, zaharul, oul si se incepe framantarea turnand putin cate putin din apa calduta.
Dupa ce se termina apa se adauga uleiul caldut si se framanta bine apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp se pregateste umplutura.
UMPLUTURA: Se spala ciupercile, se scurg de apa, se taie felii si se pun la inabusit in ulei, dupa care se adauga putina apa calda si ceapa tocata marunt. Dupa ce se calesc bine se lasa la racit.
Separat se bat ouale cu smantana si se adauga impreuna cu cascavalul ras in compozitia de ciuperci. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua bucati din care se intind doua foi.
Se aseaza prima foaie in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se toarna uniform umplutura de ciuperci si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa placinta din loc in loc cu o furculita si se da la cuptor pentru cca 30-40 minute.
Inainte de a fi gata se scoate placinta si se unge cu ouale batute. Calda sau rece are acelasi gust deosebit.
Comentarii:
O bunatate si foarte usor de facut si cu foi cumparate.
Este foarte gustoasa si usor de facut.felicitari celui care a facut-o pentru prima data.