Umplutura branza - se amesteca branza cu feta maruntita si frecata, oul batut si se adauga sare dupa gust
Umplutura ciuperci - se caleste ceapa taiata foarte marunt in ulei (se poate folosi unt, are un gust mai delicat) si se adauga ciupercile maruntite. Se tin pe foc aproximativ 5-7 minute dupa care se adauga smantana/iaurtul si se mai prajesc 3-4 minute. Se adauga sare dupa gust.
Aluatul taiat in doua, cate o foaie pentru fiecare umplutura. intins si pus umpluturile de-a lungul. se pot face orice fel de forme.preferat simple si lunguiete ca la strudel. Uns cu ou batut si intepat cu scobitoarea.
Se dau la cuptor, preancalzit la 200 grade celsius pentru 20-30 minute. Trebuie verificate des. stat cu ochii benoclati pe ele sa nu le ard caci nu intotdeauna corespund specificatiile de pe punga cu aluat cu cuptorul fiecaruia.
Comentarii:
Azi o fac