Placinta cu branza cu foi de cumparat
Ingrediente
8
PENTRU FINISARE:
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- 1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.
2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi- ( eu am folosit insa doar 4 foi ); aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.
3. Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.
4. Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu ( pana cand se incheaga sosul de smantana)...
nota : prajitura se taie cand e rece, sub forma de raze de soare, astfel incat sa obtinem efectul de rulouri...nice, nu?
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta!!!
am gătit această rețetă
anonymous
SUPER
am gătit această rețetă

piperia_a2014
Rapida, delicioasa
anonymous
F buna!!!...........
anonymous
Arata excelent!!!!Acum ma apuc sa fac si eu!Felicitari pentru reteta!
anonymous
Foarte bun
anonymous
Cea mai buna
anonymous
Salio bien y me gusta .tinetio tot asa.
anonymous
Arata super
anonymous
Excelenttttttttttttt
Punctează această reţetă