Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele.
Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati cuprinzand 5 foi-; aceste foi se pun una peste alta, avand insa grija, ca intre ele sa existe o pelicula fina de unt topit. Deci fiecare foaie in parte se unge cu unt topit inainte de a o pune peste pe urmatoarea. Asa procedam chiar si pe stratul unde va veni umplutura.
Umplutura de branza, la randul ei se imparte in 3, apoi se aseaza in strat uniform peste foile de placinte. Rulam sub forma de tigareta, apoi il punem in mijlocul tavii. Procedam in mod identic si cu celelate rulouri, insa , tava fiind rotunda, va fi nevoie sa le taiem in 2 sau chiar 3 bucatele mai mici, ca sa se aseze uniform.
Cu ajutorul unui mixer batem si cele 3 oua ramase, pana se fac spuma, adaugam zaharul pudra , iar ka final incorporam smantana; daca vrem putem sa mai aromatizam cu vanilie sau coaja rasa de lamaie.Sosul acesta de smantana il turnam peste rulourile din tava si dam totul la cuptor pentru aprox. 25 min, la foc mediu.
Comentarii:
Aveam reteta de la o prietena din Germania , dar n-am mai facut-o de vreo 10 ani. Multumesc ca mi-ati adus-o aminte.
Este super !
Like
E o reteta excelenta; placinta se face repede si se mananca de 10 ori mai repede ;o)
Bunnnn
Superba praji !!!!
SUPER PLACINTA
E buna reteta
Te lingi pe degete .....................
Mi-a iesit super
Super gustoasa am pregatit-o si eu