Plăcintă cu brânză de vaci

Ingrediente
8
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Cernem făina într-un castron.
Adăugăm sarea și untul tăiat cubulețe după care frământăm bine.
Adăugăm apa și frământăm în continuare până la omogenizare.
Aluatul se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute. - Între timp într-un castron amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, grișul, laptele, stafidele, smăntâna.
Punem după gust esență de rom și coajă rasă de lămâie. - Scoatem aluatul de la rece, se împarte în două și se întind două foi mai mici decât tava de aragaz (deci avem nevoie de o tavă mai îngustă, eu am folosit o tavă de 23x30 cm).
În tava unsă bine cu unt așezăm o foaie, turnăm compoziția cu brânză și acoperim cu cea de-a doua foaie.
Se taie crudă în tavă apoi se coace la foc potrivit pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra. - Se pudrează cu zahăr imediat ce se scoate din cuptor.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Cred ca este f.buna. trebuie incercata.nu este prea putina?
am gătit această rețetă
anonymous
Este o prajitura foarte gustoasa ! Aceeasi coca se poate folosi si la prajitura cu mere. Multumesc pentru reteta ! O zi buna !
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca este f.ff. buna.maine o fac si eu.
S
stanciulescu lucia
Cum iese foaia? frageda? as vrea sa o fac si eu
D
dinu_m2014
Super
C
chira_a2012
SPER SA O REUSESC ARATA SUPER BINE
E
edithke
EXCELENT
anonymous
FOARTE BINE ARATA
anonymous
Excelenta, am incercat-o in dlipsa de drojdie. O voi face mereu de acum incolo, oricand am pofta de placinta cu branza.
anonymous
Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!
Punctează această reţetă