Cernem făina într-un castron. Adăugăm sarea și untul tăiat cubulețe după care frământăm bine. Adăugăm apa și frământăm în continuare până la omogenizare. Aluatul se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute.
Între timp într-un castron amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, grișul, laptele, stafidele, smăntâna. Punem după gust esență de rom și coajă rasă de lămâie.
Scoatem aluatul de la rece, se împarte în două și se întind două foi mai mici decât tava de aragaz (deci avem nevoie de o tavă mai îngustă, eu am folosit o tavă de 23x30 cm). În tava unsă bine cu unt așezăm o foaie, turnăm compoziția cu brânză și acoperim cu cea de-a doua foaie. Se taie crudă în tavă apoi se coace la foc potrivit pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
Se pudrează cu zahăr imediat ce se scoate din cuptor. Poftă bună!
Comentarii (20):
Cred ca este f.buna. trebuie incercata.nu este prea putina?
Este o prajitura foarte gustoasa ! Aceeasi coca se poate folosi si la prajitura cu mere. Multumesc pentru reteta ! O zi buna !
Cred ca este f.ff. buna.maine o fac si eu.
Cum iese foaia? frageda? as vrea sa o fac si eu
Super
SPER SA O REUSESC ARATA SUPER BINE
EXCELENT
FOARTE BINE ARATA
Excelenta, am incercat-o in dlipsa de drojdie. O voi face mereu de acum incolo, oricand am pofta de placinta cu branza.
Multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!!