Intindeti foile de placinta si lasati-le sa „respire” in timp ce preparati umplutura.
Amestecati bine branza Ricotta, branza de vaci, smantana, ouale sarea impreuna cu o lingura de ulei. Consistenta acesteia trebuie sa fie medie. Intre timp puneti cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade Celsius.
Luati o tava de cuptor si ungeti-o bine cu ulei. Luati o foaie de placinta si asezati-o cu extremitatile afara pe lungime. Adaugati inca o foaie de placinta si asezati-o invers ca pe cea anterioara cu extremitatile pe latimea tavii. Adaugati 3 linguri din compozitia de branza realizata anterior si repartizati-o uniform in tava.
Adaugati din nou o foaie sau doua de palcinta deasupra branzei de data aceasta foile sa ramana numai in tava si ungeti-le deasupra cu ulei. Adaugati din nou 3 linguri din compozitia de branza si intindeti bine pe suprafata tavei. Repetati acest procedeu pana cand se termina foile, avanda grija ca deasupra sa stea o foaie unsa bine cu ulei. Dati placinta la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp fierbeti cele 250 ml apa cu 4 linguri de ulei. Adaugati acest amestec peste placinta cu o lingura, apoi mai dati-o la cuptor inca 20 de minute. Scoateti placinta din cuptor si asezati cu prosop de bucatarie peste ea 30 de minute; cand s-a racit se poate taia.
Comentarii (15):
Simplu si rapid, perfect !
Good
Explicatie execrabila
Nu stiam ca se picura apa peste foi
Ok
Pana la urma cum ramane cu foile care au extremitatile pe dinafara tavii?
Buna reteta
Cred ca este foarte buna.
Cred ca este foarte buna,eu faceam numai cu branza de vaci sau cu urda si marar, dar asa cred ca este excelenta si voi incerca foarte curand
Cred ca este super? deasemenea pare usor de preparat. daca sti vreo reteta de placinta cu brinza dulce? ar fi zuper.