Placinta cu urda si branza de vaci
oua, urda, branza de vaci
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire1 oră
- Intindeti foile de placinta si lasati-le sa „respire” in timp ce preparati umplutura.
- Amestecati bine branza Ricotta, branza de vaci, smantana, ouale sarea impreuna cu o lingura de ulei. Consistenta acesteia trebuie sa fie medie. Intre timp puneti cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade Celsius.
- Luati o tava de cuptor si ungeti-o bine cu ulei. Luati o foaie de placinta si asezati-o cu extremitatile afara pe lungime.
Adaugati inca o foaie de placinta si asezati-o invers ca pe cea anterioara cu extremitatile pe latimea tavii.
Adaugati 3 linguri din compozitia de branza realizata anterior si repartizati-o uniform in tava. - Adaugati din nou o foaie sau doua de palcinta deasupra branzei de data aceasta foile sa ramana numai in tava si ungeti-le deasupra cu ulei. Adaugati din nou 3 linguri din compozitia de branza si intindeti bine pe suprafata tavei. Repetati acest procedeu pana cand se termina foile, avanda grija ca deasupra sa stea o foaie unsa bine cu ulei.
Dati placinta la cuptor pentru 20 de minute. - Intre timp fierbeti cele 250 ml apa cu 4 linguri de ulei. Adaugati acest amestec peste placinta cu o lingura, apoi mai dati-o la cuptor inca 20 de minute. Scoateti placinta din cuptor si asezati cu prosop de bucatarie peste ea 30 de minute; cand s-a racit se poate taia.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Simplu si rapid, perfect !
anonymous
Good
anonymous
Explicatie execrabila
anonymous
Nu stiam ca se picura apa peste foi
anonymous
Ok
anonymous
Pana la urma cum ramane cu foile care au extremitatile pe dinafara tavii?
C
carin
Buna reteta
anonymous
Cred ca este foarte buna.
anonymous
Cred ca este foarte buna,eu faceam numai cu branza de vaci sau cu urda si marar, dar asa cred ca este excelenta si voi incerca foarte curand
anonymous
Cred ca este super? deasemenea pare usor de preparat. daca sti vreo reteta de placinta cu brinza dulce? ar fi zuper.
Punctează această reţetă