Placinta cu leurda si branza

Antreuri
Ușor
50 min

Ingrediente

8

Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:

Pentru unsul foilor:

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Zielele trecute, cucerita fiind de reteta gasita, am pornit cu toata nadejdea sa cumpar leurda. Daca te grabesti, s-ar putea cu putin noroc sa mai gasesti in piata. Placinta aceasta este si mai gustoasa servita rece, cand branza si leurda s-au legat bine, asa ca o poti prepara "de azi pentru maine".


    Foile de placinta se decongeleaza din vreme. Sfarami intr-un bol incapator branza si o amesteci cu 2 oua, leurda, ceapa si patrunjelul taiate marunt.
    Cand s-au decongelat foile de placinta, le imparti doua cate doua si le ungi intre ele cu putin din untul topit in ulei. Pe latura mare a foii, dintr-o margine pornind, pui cam 5 linguri de compozitie, apoi cu grija rulezi. Pe masura ce rulezi, in special cand ajungi la capatul foii, mai ungi putin. Iei cu grija sulul si il asezi in tava. Repeti operatiunea pana se termina compozitia (mie mi-au ramas nefolosite fix doua foi de placinta), asezand sulurile in spirala.

    Laptele il amesteci cu celelalte doua oua si il torni peste placinta. Bagi imediat (ca sa nu se scurga laptele pe langa peretii detasabili) la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 min. Pofta buna!

Punctează această reţetă

Dulceata_de_trandafiriDulceata_de_trandafiri

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Incerc si eu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super, am incercat si eu.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mi se pare excelenta ,o voi face.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arata buna......

abuz

anonymous

F,buna

abuz

anonymous

BUUUUUN

abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

La vatră plăcinta ta e albă și crudă, fuuu

abuz