Placinta de ovaz cu branza si ceapa

votează acum
Placinta de ovaz cu branza si ceapa
Felul principal
Foarte ușor
1 h 27 m

Ingrediente

2

Preparare

Preparare35 min
Gătire52 min
  • Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace placinta. Incingeti o lingura de ulei si jumatate din unt si caliti la foc foarte mic, timp de 10 minute, ceapa si usturoiul.Luati-le de pe foc si puneti-le intr-un castron mare.
  • Puneti fulgii de ovaz intr-o tava si bagati-i la cuptor circa 10-12 minute, amestecand des; lasati-i sa se raceasca, apoi adaugati ceapa si usturoiul calite, branza, ouale batute si patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.
  • Ungeti cu restul de ulei fundul unei forme de copt cu diametrul de circa 20 cm, tapetati-o cu hartie si asezati feliile de cartof, suprapunandu-le astfel incat fundul formei sa fie perfect acoperit.
  • Puneti deasupra amestecul de fulgi de ovaz, branza, oua, etc.nivelati cu dosul unei linguri.Acoperiti forma de copt cu folie de aluminiu si coaceti 30 minute in cuptorul preincalzit
  • Intoarceti placinta pe o tava care merge la cuptor si indepartati cu grija forma in care ati copt placinta si coala de hartie.
  • Topiti untul ramas si ungeti cu el cartofii, apoi bagati din nou placinta la cuptor 5-6 minute pana ce cartofii sunt usor rumeniti. Taiati felii si serviti imediat. Este foarte gustoasa!

Punctează această reţetă

DucesaDucesa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: