Placinta cu branza si...alte saraturi

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

4

pt umplut:

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Se rade telemeaua, se amesteca cu branza de vaci si smantana si cu zaharul vanilinat; se bat ouale si se incorporeaza cu branzeturile.
    Foietajul, il taiem cat ne trebuie, intindem usor cu mana, umplem si rulam; punem rulourile in tava unsa cu ulei.
  • Deasupra turnam un amestec din 300 gr smantana cu 2 oua batute.
    Dam la cuptor aprox 40 de minute. Placinta pudrata(fardata):Nepudrata.Cu aceeasi compozitie umplut pateuri mici, doar ca uns doar cu ou batut:
    Si gogosi cu branza de burduf.
  • Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, amestecam cu faina , turnam si lingurile de ulei, una cate una, framantam. Intindem foaie pe o tabla(masa) bine unsa cu ulei, taiem dreptunghiuri, punem feliile de branza de burduf, acoperim, presam marginile cu mana sau furculita , lasam putin sa creasca si prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Punctează această reţetă

EEllis

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

cris_nedelcovici

E cruda!!!!!

abuz