Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute. Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele. Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele. Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra. După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.
Mie imi place mult de tot placina cu branza e vaci si cu stafide,dar trebuie so prepari din inmima sa depui multa dragoste.va pup si va iubesc ma numesc crezantema si sunt incintata
Comentarii (12):
Nu imi plac stafidele!
Buuunaaa!
Foarte buna
Interesanta
Mie imi place mult de tot placina cu branza e vaci si cu stafide,dar trebuie so prepari din inmima sa depui multa dragoste.va pup si va iubesc ma numesc crezantema si sunt incintata
Este excelenta
O ideea f.buna cu siguranta o voi face si eu
Este foarte gustoasa , delicioasa!
Suna foarte gustoasa am so fac si eu
Cred ca este delicioasa!o voi face cat mai curand posibil