Placinta cu ciuperci
Este placinta foarte gustoasa
Ingrediente
Aluat:
Umplutura:
Preparare
- Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.
- Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda.
- Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.
- Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei).
- Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.
De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm. - Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.
Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu. - Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.
Pofta buna !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
A iesit fenomenala
anonymous
Excelenta placinta pt dimineata , seara sau aperitiv;eu am facut chiar acum ,dar am pus in tigaie pe langa ulei,ceapa si ciuperci si un pahar de vin alb si le-am lasat sa se fiarba un pic in vin si ulei apoi am amestecat cu oua,cascaval si marar.
anonymous
E o reteta perfecta
anonymous
Multumesc de reteta...pare mai mult decat delicioasa!
anonymous
F.....buna
anonymous
Foarte interesanta si usoara pentru o cina cu familia
anonymous
Nesănătoasă!! Și poza mi se pare că nu ar fi de la rețeta asta!!
anonymous
Excelenta aluatul minunat
anonymous
Margarina,praf de copt,sare,zahar,cutii de ciuperci,iar sare,vegeta,.....mananca tu si familia ta...si cu ajutorul capitalismului unilateral dezvoltat, prostiei,...iesim pe linia de plutire
anonymous
Voi folosi ciuperci proaspete, cu verdeata!Abia astept sa gust!Aspectul este nemaipomenit, sper sa-mi reuseasca si mie, la fel!
Punctează această reţetă