Petitchef

Placinta cu ciuperci

Este placinta foarte gustoasa

Antreuri
8 porții
45 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Aluat:

Umplutura:

Preparare

  • Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.
  • Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda.
  • Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.
  • Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei).
  • Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.
    De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm.
  • Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.
    Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.
  • Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.

    Pofta buna !

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Placinta cu ciuperci
Placinta cu ciuperci - poza 2
Placinta cu ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii (85):

24/02/2014

A iesit fenomenala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/01/2014

Excelenta placinta pt dimineata , seara sau aperitiv;eu am facut chiar acum ,dar am pus in tigaie pe langa ulei,ceapa si ciuperci si un pahar de vin alb si le-am lasat sa se fiarba un pic in vin si ulei apoi am amestecat cu oua,cascaval si marar.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

E o reteta perfecta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2013

Multumesc de reteta...pare mai mult decat delicioasa!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
29/09/2013

F.....buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/07/2013

Foarte interesanta si usoara pentru o cina cu familia

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/03/2018

Nesănătoasă!! Și poza mi se pare că nu ar fi de la rețeta asta!!

(0) (0) Abuz
22/01/2015

Excelenta aluatul minunat

(0) (0) Abuz
26/10/2014

Margarina,praf de copt,sare,zahar,cutii de ciuperci,iar sare,vegeta,.....mananca tu si familia ta...si cu ajutorul capitalismului unilateral dezvoltat, prostiei,...iesim pe linia de plutire

(0) (0) Abuz
28/07/2014

Voi folosi ciuperci proaspete, cu verdeata!Abia astept sa gust!Aspectul este nemaipomenit, sper sa-mi reuseasca si mie, la fel!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează