In primul rand am curatat merele de coaja si le-am dat prin razatoarea mare. Foarte important este ca dupa ce le-ati curatat de coaja si pe masura ce le radeti sa stoarceti peste ele zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Dupa ce au fost gata le-am pus la calit intr-o cratita mai mare cu doua linguri de zahar si o lingura de scortisoara.
A tinut merele pe foc aproximativ 15 minute, timp in care a mestecat des pentru a nu se lipi. Dupa ce au fost gata le-a lasat sa se raceasca.Intre timp am facut si compozitia. Intr-un vas a pus o cana de lapte, o cana de zahar si le-a amestecat bine cu mixerul. Dupa aceea am adaugat cele 3 oua, paharul cu amestecand din nou.
A adaugat si plicul de zahar vanilinat, pe cel de praf de copt si coaja rasa de la o lamaie. A inceput sa adaug faina in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. M-a oprit din pus faina in momentul in care aluatul a capatat consistenta unei smantani mai groase .
A asezat in tava hartie de copt, dupa care a turnat aproximativ 3-4 din aluatul obtinut. Peste acesta am pus merele racite si deasupra am turnat restul de aluat, intinzandu-l uniform pentru a acoperi merele.
A pus placinta la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Este gata cand se rumeneste. Dupa ce am scos placinta din cuptor, a invaluit-o intr-o ploaie de zahar pudra.
Comentarii (19):
Buna reteta dar cred ca a ta e arsa la fund :))
Foarte buna!
Inca nu am facuto dar acum incerc mi se pere delicioasa
Uleiul doar am presupus ca l-a adaugat in compozitie caci nu scrie. "paharul cu..... amestecand din nou". Cred ca aici in etapa 2 l-a sarit
Eu o fac de ceva anii ,este excelenta se prepara repede si aluatul se poate prepara si ptr placinta cu branza.
Super :)
Ff delicioasa
Probat si eu,buna,buna!!
Bun
Nu arata prea bine