Placinta de mere in aluat pufos
Ingrediente
6
Cost estimat: 4.57Euros€ (0.76€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- In primul rand am curatat merele de coaja si le-am dat prin razatoarea mare. Foarte important este ca dupa ce le-ati curatat de coaja si pe masura ce le radeti sa stoarceti peste ele zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Dupa ce au fost gata le-am pus la calit intr-o cratita mai mare cu doua linguri de zahar si o lingura de scortisoara.
- A tinut merele pe foc aproximativ 15 minute, timp in care a mestecat des pentru a nu se lipi. Dupa ce au fost gata le-a lasat sa se raceasca.Intre timp am facut si compozitia. Intr-un vas a pus o cana de lapte, o cana de zahar si le-a amestecat bine cu mixerul. Dupa aceea am adaugat cele 3 oua, paharul cu amestecand din nou.
- A adaugat si plicul de zahar vanilinat, pe cel de praf de copt si coaja rasa de la o lamaie. A inceput sa adaug faina in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. M-a oprit din pus faina in momentul in care aluatul a capatat consistenta unei smantani mai groase .
- A asezat in tava hartie de copt, dupa care a turnat aproximativ 3-4 din aluatul obtinut. Peste acesta am pus merele racite si deasupra am turnat restul de aluat, intinzandu-l uniform pentru a acoperi merele.
- A pus placinta la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute. Este gata cand se rumeneste. Dupa ce am scos placinta din cuptor, a invaluit-o intr-o ploaie de zahar pudra.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 621Kcal
- Carbo: 119.1g
- Grăsimi: 6.8g
- Grăsimi sat.: 1.6g
- Proteine: 15.3g
- Fibre: 7.4g
- Zahăr: 64.4g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 26
Informații nutriționale pentru 1 porție (379g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Buna reteta dar cred ca a ta e arsa la fund :))
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna!
am gătit această rețetă
anonymous
Inca nu am facuto dar acum incerc mi se pere delicioasa
am gătit această rețetă
anonymous
Uleiul doar am presupus ca l-a adaugat in compozitie caci nu scrie. "paharul cu..... amestecand din nou". Cred ca aici in etapa 2 l-a sarit
anonymous
Eu o fac de ceva anii ,este excelenta se prepara repede si aluatul se poate prepara si ptr placinta cu branza.
anonymous
Super :)
anonymous
Ff delicioasa
anonymous
Probat si eu,buna,buna!!
anonymous
Bun
anonymous
Nu arata prea bine
Punctează această reţetă