Spalam bine gutuile si le decojim.Apoi le taiem cubulete sau le dam prin razatoare,sau faceti ca mine,care am dorit sa fie fin taiate,le executati cu robotul.Cine doreste o dulceata galbuie va stoarce zeama de lamaie peste gutuile rase sau taiate,pentru a preveni schimbarea culorii.A vrut culoarea pe care a obtinut-o,de aceea nu am stors zeama de lamaie.Am adaugat-o aproape de sfarsit in dulceata.
Intre timp,razand la gutui,ne dam seama cam cate cani vor avea,asadar punem apa cu zaharul la fiert,si lasam pana se leaga acest sirop.Adaugam gutuile si lasam la foc potrivit,iar spre sfarsit mic,pana capata consistenta dorita.Tot spre sfarsit,adaugam si zeama de lamaie.Incercam punand o lingura de dulceata pe o farfurie si punand-o in frigider.Dupa cateva minute o scoatem si ne dam seama daca e gata sau nu.Spalam bine borcanele si le punem in cuptor,apoi dam deschidem la 100 grade si lasam pt cca 20 minute.
E cand nu am timp de asteptat le sterilizez la cuptorul cu microunde.Dau la maxim si setez cca 3 minute.Cand le scoateti,borcanele vor frige,asa ca,atentie.Punem dulceata fierbinte in borcanele fierbinti si ele .Inchidem repede si rasturnam borcanele cu fundul in sus,pentru a creea vidul.Le acoperim cu ceva gros si le lasam la racit pana a doua zi.Le intoarcem cu picioarele pe pamant,si in camara cu ele.Ador aceasta dulceata.Este perfecta atat pentru dulciuri cat si cu un ceai sau o cana de lapte,pe o felie de paine cu unt.
Comentarii (106):
O voi încerca pt că mi se pare ușor de pregătit
Asa facea si bunica....
Exceptional
Superba cred!
Buna rau de tot
Incearca sa adaugi spre final si nuci faramate astfel incat sa nu se gateasca { pt ca isi vor pierde gustul acela de nuci }si vor fi si mai delicioase
Foarte buna!
Acum voi pregati si eu
Excelent!!!
Comentariul tău:excelent!!!