Se parleste puiul si se spala bine. E nu sar nici o data peste partea cu parlitul puiului pentu ca in primul rand mai distruge din microbi si in al doilea rand pentru ca cei de la abator nu implinesc nici o data satandarul meu in curatarea puiului de puf si tulei.Puiul se portioneaza si se codimenteaza, apoi se lasa la macerat cam jumatate de ora.
Intre timp curatam ceapa si o tocam marunt. Punem o tigaie antiaderenta pe foc cu putin ulei si punem puiul l-a prajit apoi il scoatem la scurs pe hartie absorbanta. Gutuile se taie in 8 si apoi se pun la prajit in uleiul in care a fost prajit si puiul. Gutuile trebuiesc taiate fix inainte de a le pune la prajit ca sa nu oxideze.
Si gutuile se scot la scurs pe hartie absorbanta. Intr-o tigaie curata se pune ceapa la prajit cu ulei de la pui, dar filtrat de eventualele "arsuri". Intre timp se pregateste sosul caramel, se pune zaharul la topit intr-o craticioara si apa se pune la incalzit.
Cand zaharul s-a topit(fara sa se arda) si are o culoare de caramel se adauga apa calduta si se tine pe foc pana se topeste bine tot zaharul. Siropul se toarna peste ceapa si se amesteca. Apoi se pun si gutuile si se toarna totul intr-o tava pentru cuptor. Deasupra se aseaza cu grija bucatile de pui.
Se da la cuptor pana scade sosul; intre timp puiul se mai intoarce cand pe o parte cand pe alta. Cand sosul a mai scazut se toarna incet vinul pe deasupra puiului si se mai da la cuptor. Puiul o sa se inchida la culoare pentru ca se caramelizeaza dar nu va faceti grij e delicios.
Cand a scazut sosul atat cat va doriti se scoate de la cuptor. E il servesc mereu cu piure de cartofi si cu acritura, muraturi de data asta.
Comentarii:
Am sa o incerc
mi se pare destul de delicioasa
Super bun
Pare destul de interesanta. Ma gandesc ca este o mancare cu gust dulce. Dar am sa o incerc.