Se curata gutuile de seminte si se taie cubulete.Se calesc gutuile in putin ulei pana se inmoaie.
Se scot gutuile cu o paleta si se lasa deoparte.Intr-o alta cratita se caramelizeaza cele 100 gr de zahar dar nu foarte tare pentru ca devine amar.
Dupa ce s-a caramelizat zaharul se stinge cu doua pahare de apa si se adauga gutuile.Se lasa sa mai fiarba circa 20 minute,apoi se ingroasa cu un rantas facut din faina si apa rece.
Stiu reteta de la ai mei parinti,da! si tata e buna bucatar ,mama face mancare de gutui cu carne de pui ,iar tata spune ca acest fel de mancare merge si cu carne afumata...sau fara carne!In orice caz eu gatesc gautuile in fiecare an si e minunata!
Comentarii (104):
Simplu si f f bun
Nebunieee
EXCELENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stiu reteta de la ai mei parinti,da! si tata e buna bucatar ,mama face mancare de gutui cu carne de pui ,iar tata spune ca acest fel de mancare merge si cu carne afumata...sau fara carne!In orice caz eu gatesc gautuile in fiecare an si e minunata!
Super tare !!!
Nu ingrasa ?
Extrem de buna
Tocmai am preparat-o! miroase a toamna si are un gust minunat...
Super reteta
Si eu fac la fel.stiu reteta de la bunica mea...