Spalam bine gutuile,le taiem felii si le curatam de cotoare. Le puneti direct intr-un vas cu apa, pentru a nu se innegri. Dupa ca ati terminat de curtat gutuile (atata cat ati reusit),le scurgeti de apa si turnati peste ele alta apa, atata cat sa acopere gutuile. Le lasati pe foc impreuna cu coaja de lamaie pana se inmoaie, aproximativ 20-30 de minute.
Scurgeti apa din vas si lasati gutuile sa se raceasca. Imediat ce s-au racit curatati-le de coaja si taiati-le marunt.
Toata cantitatea obtinuta se pune pe foc, intr-un vas cu fundul gros impreuna cu zaharul. Lasa-ti-le pe foc pana compozitia devine destul de densa. Cu un mixer vertical am mixat compozitia direct in vas si l-am pus din nou pe foc adaugand peste si sucul de lamaie. E gata atunci cand marmelada e destul de groasa si capata o culoare portocaliu-maronie.
Tapetati un vas de bucatarie cu hartie de copt sau puteti sa o ungeti cu unt si turnati compozitia in vas. Intindeti-o uniform in vas. Recomand o grosime nu mai mare de 2 cm. La aceasta etapa aveti doua optiuni: - tineti compozita o zi in tava si a doua zi o intoarceti pe cealalta parte, repetand aceasta procedura 2 zile - sau o puneti la cuptor la 50 de grade timp de doua ore si jumatate sa se deshidrateze. Imediat ce a fost gata aceasta marmelada, am portionat-o in forma de romburi si le-am trecut prin zahar. Daca aveti forme de prajiturele le puteti folosi pentru a da mai multa viata acestor caramele!!
Comentarii:
E une deliciu merita incercat
I haven´t cooked this recipe but it`s very good.