Petitchef

JELEU DE GUTUI

Altele
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala bine gutuile, se taie in patru si se curata de seminte si partea tare , imediat se pun intr-o oala cu apa la care s-a adaugat cele doua felii de lamaie.
  • Se pune gutuile la fiert cu apa cat sa le acopere , se fierbe aprox 40 minute. Semintele care le-am curatat de la gutui se pune intr-un tifon se leaga si se adauga la gutui sa fiarba impreuna . Dupa ce au fiert bine gutuile se stoarce bine tifonul in care sant semintele, acum da, se pot arunca.
  • Iar gutuile se pune la scurs intr-un tifon, trebuie sa se scurga timp de 12 ore, fara a le presa. Se cantareste sucul si se adauga zahar aceas greutate de suc.
  • Se pune la fiert la foc mare se adauga si sucul de lamaie , se amesteca pana se topeste zaharul, trebuie fiert aprox 1h, intre timp se ia toata spuma cu o strecuratoare.
  • Pentru a sti daca este gata, trebuie sa punem in frigider o farfurie, iar in momentul cand punem putina jeleu pe farfurie, daca se intareste putin inseana ca este gata, in schimb vom vedea ca obtine si o culoare spre rosu cand este gata.
  • Odata ce este facuta se pune in borcane sterilizate, se pune capacele si se acopera cu o paturica, nu se misca timp de 24 ore.


Poze

JELEU DE GUTUI
JELEU DE GUTUI - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/10/2014

Analfabeta

(1) (1) Abuz
13/11/2011

SUPER

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Jeleuri ousor
Jeleuri ousor
8 porții
24 h 5 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Cateva cuvinte despre gutui Cateva cuvinte despre gutui Retete cu... gutui Retete cu... gutui

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează