Jeleu de gutui

Altele
Foarte ușor
10 min

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala bine gutuile, se taie in patru si se curata de seminte si partea tare , imediat se pun intr-o oala cu apa la care s-a adaugat cele doua felii de lamaie.
  • Se pune gutuile la fiert cu apa cat sa le acopere , se fierbe aprox 40 minute. Semintele care le-am curatat de la gutui se pune intr-un tifon se leaga si se adauga la gutui sa fiarba impreuna . Dupa ce au fiert bine gutuile se stoarce bine tifonul in care sant semintele, acum da, se pot arunca.
  • Iar gutuile se pune la scurs intr-un tifon, trebuie sa se scurga timp de 12 ore, fara a le presa. Se cantareste sucul si se adauga zahar aceas greutate de suc.
  • Se pune la fiert la foc mare se adauga si sucul de lamaie , se amesteca pana se topeste zaharul, trebuie fiert aprox 1h, intre timp se ia toata spuma cu o strecuratoare.
  • Pentru a sti daca este gata, trebuie sa punem in frigider o farfurie, iar in momentul cand punem putina jeleu pe farfurie, daca se intareste putin inseana ca este gata, in schimb vom vedea ca obtine si o culoare spre rosu cand este gata.
  • Odata ce este facuta se pune in borcane sterilizate, se pune capacele si se acopera cu o paturica, nu se misca timp de 24 ore.

Punctează această reţetă

DDaniela B

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Analfabeta

abuz

anonymous

SUPER

abuz